REISWIJZER. tentkamperen in Alaska

7 minuten leestijd

Alaska of ‘The Last Frontier’ is één brok ongerepte natuur. Op 1,7 miljoen vierkante kilometer leven amper 700.000 mensen, maar wel 100.000 beren. Een fantastische bestemming, vond Erik Van de Perre, die er ging tentkamperen tussen de beren.

 

praktisch
  • Kamperen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

Vliegtuig: vanaf Zaventem vlieg je met Icelandair (via Keflavík/IJsland) in ca. 18 uur naar Anchorage. Retourticket vanaf € 950.

icelandair.com

REISDOCUMENTEN:

•     Paspoort: voor de toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten moet je beschikken over een geldig paspoort. Een visum is enkel vereist voor reizen langer dan 90 dagen.

•     ESTA: voor vertrek moet (drie of meer dagen van tevoren) via de ESTA-website van de U.S. Government een elektronische reistoestemming (ESTA) worden aangevraagd. Het ESTA-certificaat (= Electronic System for Travel Authorization) kost $ 14. Let op voor valse websites, die op de officiële ESTA-website lijken en een veel hoger bedrag verlangen!

De officiële ESTA-website van de U.S. Government is: esta.cbp.dhs.gov

•     internationale ziektekostenverzekering: Het afsluiten van een internationale ziektekostenverzekering wordt ten zeerste aanbevolen. De reden: Alaska is een zeer groot en dunbevolkt gebied. Bij een noodgeval (ernstige ziekte of verwondingen) moeten patiënten vaak per vliegtuig naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis worden vervoerd. En dat kan al snel een extreem dure aangelegenheid worden.

VERVOER TER PLAATSE

•     Huurauto

Voor de highways (hoofdwegen) volstaat een normale auto in de regel. Staan ook veel dirt roads (onverharde wegen) op het programma, dan is een 4x4 vaak de betere optie. Een huurauto krijg je vanaf ca. € 130 per dag.

•     Huurcamper

Een camper – recreation vehicle of RV – huren kan natuurlijk ook. De voordelen zijn legio. Een camper biedt een grote flexibiliteit bij de reisplanning en is bijvoorbeeld voor gezinnen voordeliger dan de combinatie huurauto/hotel. Sommige reizigers slapen in ‘berenland’ vermoedelijk ook beter in een metalen behuizing dan in een tent… De meeste camperverhuurbedrijven zijn gebaseerd in Anchorage. Populair zijn vooral alkoof- en pickup campers. Huurcampers worden aangeboden vanaf ca. € 280 per dag.

REISPERIODE

Alleen de zomer (juni-augustus) is geschikt voor een kampeerreis in Alaska. Juni is de mooiste maand, maar de muggen zijn dan vaak een plaag. Juli en de eerste helft van augustus zijn het drukst. Vanaf half augustus duiken de eerste herfstkleuren op, de nachten worden dan echter al snel kouder en in de bergen valt soms al de eerste sneeuw.  

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer