REISWIJZER. Met de camper door Spanje: Los Pueblos Blancos de Cádiz

‘Los Pueblos Blancos de Cádiz’ oftewel de witte dorpen van Cádiz: het is een verzamelnaam voor 19 charmante dorpjes, verstopt in de Spaanse bergen. Wil jij dit bijzondere stukje Andalusische geschiedenis gaan ontdekken? Je leest er alles over in Pasar Camper en Kamperen van maart 2023.

3
  • Je kan je route te starten in de havenstad Cádiz, op zo’n 2.200 km van België. Die afstand is zo’n 24 u rijden, dus tel zeker een drietal dagen
  • Je kan vliegen naar Sevilla en ter plekke een camper huren.

https://roadsurfer.com/de-de/

Eten

Queseria de la abuela María

C. Debajo del Corral, 5, 11630 Arcos de la Frontera

Proef de lokale specialiteiten van Arcos de la Frontera, zoals de ambachtelijke geitenkazen en lokale wijnen. Met veel liefde geschonken door ‘grootmoeder’ María.

Taberna jóvenes flamencos

C. Dean Espinosa, 11, 11630 Arcos de la Frontera

Sfeervolle en typisch Spaanse bar, die barst van de levendigheid. Neem een tafeltje op het terras en geniet ten volle van de tapaskaart of lokale sherry.

Venta Julián

Av Diputacion, 11, 11670 El Bosque

In het centrum van El Bosque. Een typische, beetje luidruchtige taverne waar je je (goedkoop) kan eten en kiezen uit zowel klassieke gerechten als lokale specialiteiten. Aanrader: een hartig ontbijt.

La Dehesa del Ibérico

C. Cuevas de la Sombra, 1, 11692 Setenil de las Bodegas

Specialiteitenzaak met o.a. heerlijke ham, die je ter plekke ziet drogen. Je kan een bordje bestellen en ter plekke consumeren met een glaasje lokale wijn. Ook een aanrader voor lokale kazen, olijfolie en honing.

https://ladehesadeliberico.com/password

Slapen

Hotel El Horcajo

Even genoeg van het kamperen? Dan kan je tot rust komen in Hotel El Horcajo, een hoeve omgebouwd tot hotel aan de rand van het nationale park, dichtbij Grazalema. Gelegen in een vallei geeft dit driesterrenhotel je kans te herbronnen te midden de natuur. Zo’n 75 euro per nacht voor een dubbele kamer met ontbijt. Restaurant ter plekke voor avondeten.

https://www.elhorcajo.com/

Kamperen

Playa de Arcos

Op zo’n vier kilometer van Arcos kan je in een éénrichtingstraat erg mooi en rustig kamperen. Er zijn geen voorzieningen maar je kan relaxen op het strand, aan watersporten doen en leuke wandelingen maken rond het meer (met je hond). En dat alles met een magnifiek zicht van de stad.

Je vindt dit plekje 100 meter verder dan Av. Príncipe de España, 701, 11638 El Santiscal

Parking Grazalema

Nabij Grazalema zijn geen campings, maar je kan je camper parkeren op deze parking en genieten van het geweldige uitzicht over de vallei, bergen en de stad.

Zo raak je er: rij de stad uit via de onderkant (A-372) en na enkele honderden meters kom je de parking tegen aan je rechterzijde.

Parking Zahara de la Sierra

Another parking with a view. En ditmaal aan de rand van het centrum van Zahara de la Sierra. Geniet van een kilometersver uitzicht over de bergen, het Embalse de Zahara en het historische centrum. Op wandelafstand van alle leuke plekken.

Je vindt dit plekje aan de onderkant van de Avenida Andalucía of volg Apercamieno Paseo via je navigatie.

Doen

Infotur Arcos

Spreek je een mondje Frans of Spaans? Dan is deze historische tour in Arcos de la Frontera zéker aan te raden. De charmante Luísa neemt je mee op een leuke stadswandeling langs de meest mooie plekken die Arcos te bieden heeft. Prijs afhankelijk van aantal deelnemers en seizoen.

• Contacteer Luísa via whatsapp op het nummer +34 654 92 17 92.

Hiken in de Sierra de Grazalema

Je kan het gebergte niet doorkruisen zonder er te gaan wandelen. Het natuurgebied biedt heel wat hikes die de moeite waard zijn, zoals de Sendero del río Majaceite en La Gargante Verde, maar ook El Pinsapar Grazalema en de beklimming van El Torreón spreken tot de verbeelding.

•  Zoek hikes via de webpagina van de regio of gebruik het platform AllTrails.

https://www.juntadeandalucia.es/medioambiente/portal/web/ventanadelvisitante/buscador-de-senderos-y-carriles-cicloturistas

Castillo de Zahara de la Sierra

Op de top van de heuvel die het dorp Zahara de la Sierra vormt, tref je het eeuwenoude kasteel van het dorp aan. Een kort bezoek is zeker de moeite, al was het maar voor het onvergetelijke uitzicht op het dorp, het stuwmeer en de bergachtige omgeving. Een ticketje kost 3,5 euro.

Meer info

https://www.zaharadelasierra.es/en/tourism/heritage

Castillo de Olvera

Een schilderachtig kasteel dat rechtstreeks uit je verbeelding lijkt te komen. Een bezoek aan Olvera kan niet compleet zijn zonder een bezoek aan dé trekpleister van de stad. Een kaartje kost twee euro en koop je in het Oficina de Turismo, op het centrale plein langs de kerk.

https://www.turismoolvera.es/

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!