Multifunctioneel, da’s handig

2 minuten leestijd

De X-reeks van Chausson – met zijn smalle buitenbreedte van 210 cm – is terug van weggeweest en krijgt met de nieuwe X650 (636 cm) een nieuwe indeling.

actua
  • Kamperen met de motorhome

De grootste nieuwigheid vind je achteraan. De grote kledingkast boven de garage kan met een elektrisch hefsysteem naar de vloer worden verlaagd, waardoor het een inloopkast wordt. De kleerkast ook meerdere vakken en laden voor extra opbergruimte. In de ruime face à face kunnen zes tot zeven personen zitten rondom een grote tafel.

Voor het rijden kunnen de banken worden omgebouwd tot afzonderlijke stoelen met veiligheidsgordels en Isofix-systeem, zodat er maximaal vier personen kunnen meerijden. De omgebouwde zithoek geeft een slaapoppervlak van 195 bij 117/160 cm, het elektrisch bedienbaar paviljoenbed is 187 bij 140 cm ruim. De badkamer is voorzien van een ruime douchecabine, waarvan de wastafelwand draaibaar is over het cassettetoilet.

Met de nieuwe ‘Etape Line’ lanceert Chausson een reeks halfintegralen die de Peugeot Boxer als basisvoertuig krijgen. De reeks telt twee indelingen met een standaard breedte van 235 cm. Je hebt keuze uit de 650 (639 cm) en de 724 (729 cm).

Deze laatste springt het meest in het oog. Hij heeft een multifunctionele ruimte achteraan, waarin vier functies slim bij elkaar zijn gebracht: een grote kleerkast met uitschuifbare stang, een werkplek, keuze uit een enkel of dubbel bed op een uitschuifbare lattenbodem en een dwarsgeplaatste bergruimte van 112 cm hoog. Je hebt vijf volwaardige zitplaatsen met autogordel. Qua uitrusting krijg je een Peugeot 2.2L 140 pk met handgeschakelde versnellingsbak, luifel, zonnepaneel, hordeur, cabineverduistering en voorbereiding voor een tweede woonbatterij.

De smalle halfintegraal campers ‘SLIM’ – kenmerkend voor hun smalle buitenbreedte van slechts 210 cm - werden vroeger gebaseerd op de Ford Transit, maar worden nu geproduceerd op basis van de Renault Master. Het aanbod omvat nog steeds twee modellen: een van 625 cm (S 514) en de andere van 669 cm (S 697). Ze nemen het nieuwe interieurdecor ‘Etape Line’ over.

Liefhebbers van de Ford Transit kunnen nog steeds terecht bij de ongewijzigde Titanium-serie. Je hebt keuze uit de zes meest populaire indelingen.

.Je hebt keuze uit vijf modellen buscampers in twee uitrustingsniveaus: Start Edition en Sport Edition. Deze laatste heeft een 170 pk motor in combinatie met een automaat. De volledige reeks wordt gebouwd op Fiat Ducato. Een pop-up daktent is optioneel verkrijgbaar.

www.chausson.tm.fr

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer