Playmobil komt met speelgoedvariant VW T1

1 minuut leestijd
Vandaag precies 65 jaar geleden rolde de eerste Transporter T1 van de band in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Hannover. Het minibusje werd het symbool van de hippiegeneratie en werd recent ook vereeuwigd in een Playmobil-set.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Sinds 8 maart 1956 verlieten al zowat 9 miljoen exemplaren van het legendarische VW-busje de fabriek in Hannover-Stöcken.

Ook speelgoedfabrikant Playmobil brengt dit jaar hulde aan het iconische voertuig. Een set met een Volkswagen T1 Campingbus op schaal 1:18 is nu te koop. Als voorbeeld werd een T1 uit 1962 genomen die deel uitmaakt van de museumcollectie van de autofabrikant in Hannover. 

De bus, in de bekende rood-witte kleurencombinatie, meet 25 centimeter lang op 11 centimeter breed en 13 centimeter hoog. Achter de motorkap is de beroemde, luchtgekoelde viercilinder boxermotor zelf te zien. De opklapbare zitbank, tafel, kasten die open kunnen en bijgeleverde hippie-figuurtjes zorgen ongetwijfeld voor uren speelplezier.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer