Tips om te winterkamperen met de tent

2 minuten leestijd

Waarom zou je je als kampeerfanaat beperken tot die paar zomermaanden? Het hele jaar door liggen er mogelijkheden om je tent vanonder het stof te halen, je rugzak te pakken en erop uit te trekken. Met deze tips kampeer je het hele jaar door.

praktisch
  • Kamperen met de tent

Kies de juiste tent

Katoen ademt, waardoor er minder condens ontstaat in je tent. Maar bij nattigheid - en in België is dat in de winter bijna een zekerheid - gaat een tent uit katoen al gauw ettelijke kilo’s verzwaren. Dan is een exemplaar uit kunststof, bijvoorbeeld polyester of nylon, een betere keuze. Zelfs na een nachtje in de sneeuw of regen kan je die neerslag gemakkelijk afschudden. Condens voorkom je door je tent goed te ventileren.

Meer tips om de perfecte vierseizoenstent te kiezen om te winterkamperen.

Zet je tent correct op

Kampeer je in de sneeuw, dan schep je best vooraf zoveel mogelijk weg. Een stuk plastic onder je tent kan voorkomen dat het grondzeil vastvriest. Gebruik eventueel speciale sneeuwharingen.

Meer tips om te kamperen in de sneeuw.

Blijf warm

In de eerste plaats door in beweging te blijven en regelmatig te eten en drinken. Het is vooral cruciaal om warm in de tent te duiken. Maak voor het slapengaan een fikse wandeling, doe enkele oefeningen of zet je nog even bij het kampvuur. Een dikke opblaasbare slaapmat zorgt voor isolatie, een mummieslaapzak met kap voor warmte. Kies best wel voor eentje met een comforttemperatuur van tien à vijftien graden onder nul.

Zorg voor warme kleding, vooral voor je voeten en hoofd. Thermisch ondergoed is een must, warmtepads geen overbodige luxe. Kies zeker voor waterdichte schoenen. Leren of stoffen schoenen absorberen langs de buitenkant water of sneeuw. Het zijn enkel goede keuzes wanneer je altijd al wilde ervaren hoe je voeten langzaam veranderen in ijsblokken.

Nog meer tips om warm te blijven in de tent.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer