Traag reizen met de XBUS van ElectricBrands

2 minuten leestijd

De XBUS van ElectricBrands, een Duitse fabrikant van elektrische voertuigen, kan eindeloos aangepast worden. Een van de mogelijkheden is een minicamper voor wie houdt van korte trips of traag reizen.

actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Zijn er aliens geland en hebben ze de geneugten van het kamperen ontdekt? Toch niet, al begrijpen we de verwarring. De XBUS heeft namelijk tegelijk iets futuristisch en stijlvol retro. De basisversie van deze bus komt in twee verschillende chassis - standaard en offroad - en dient als fundament voor een hele resem aan voertuigen. Door er een achtercabine, kofferbak, open dak, open of gesloten laadruimte dan wel een campermodule op te monteren, kan de XBUS dienen als bus, kipper, pick-uptruck, cabrio en dus ook als camper.

Als (mini)camper biedt de XBUS slaapplaats aan twee mensen. Het uitschuifbaar achtergedeelte zorgt voor meer beenruimte. Verder beschikt het voertuig over een keuken - met gootsteen, koelkast en kookplaat - en een bank met opslagruimte. De bus is bijna vier meter lang, 1,6 meter breed en 1,9 meter hoog. Een standaardbatterij van 10 kWh betekent een actieradius van om en bij de 200 kilometer, al kan die met verwisselbare batterijen uitgebreid worden tot 600 kilometer. De XBUS mikt dus eerder op camperaars die korte trips maken - of graag traag reizen - dan op kilometervreters. Een zonnedak wekt tot 800 watt stroom per uur op.

De standaardversie is te koop vanaf 29.975,46 euro, voor de offroadvariant betaalt u minstens 32.212,44 euro. Meer info: https://electricbrands.de/en/myxbus/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer