5 duurzame uitstapjes

2 minuten leestijd

Is slingeren door bomen duurzaam? Kan een bezoek aan oude huizen als ‘groen’ worden bestempeld? Volgens Green Key, het internationale ecolabel voor bestemmingen die milieuvriendelijk en duurzaam toerisme promoten, wel. Deze vijf locaties dragen het Green Key-keurmerk.

 

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Workshop chocolade maken

Distelsstraat 19, Brussel. www.conceptchocolate.eu
Eerlijke cacao bestaat. Concept Chocolate werkt ermee. Ook alle andere producten die dit eigenzinnige chocoladeatelier uit Schaarbeek gebruikt, zijn 100% natuurlijk. De workshops die er plaatsvinden, zijn overheerlijk. Je wordt mee betrokken in elke stap van het ambachtelijke productieproces tot je een eigen chocolade hebt gemaakt. Duurzaamheid kan ook lekker zijn.

Bijzondere waterwereld

Haanheuvel 7, Herentals. www.hidrodoe.be
De klimaatcrisis is dit jaar een hot thema bij Hidrodoe. In dit populair wetenschapspark draait alles rond water. Je lanceert er een raket op waterstof, geniet er van een 4D-film, speelt een partijtje watervoetbal en veel meer. In Hidrodoe gaat geen druppel water verloren. Zonder water geen leven op aarde.

Hoogtechnologische wonderen

Technologielaan, Mechelen. www.technopolis.be
Werken wetenschappers aan een ecologisch betere wereld? Ja, zo blijkt na ons bezoek aan Technopolis. Wat de edutainers hier allemaal uit de mouwen van hun rode hemden toveren! Ook volwassenen steken veel op tijdens de shows, demo’s en interactieve opstellingen. Technopolis houdt de vinger aan de pols.

Dynamisch erfgoed

Bokrijklaan 1, Genk. Het museum is vanaf 3 november tot 3 april enkel open tijdens (winter)evenementen. www.bokrijk.be
Het meel voor het Bokrijkbrood wordt door molens uit de buurt gemalen. De gebouwen van openluchtmuseum Bokrijk mogen dan wel honderden jaren oud zijn, de aanpak is dat allerminst. In dit maatschappelijke laboratorium midden in het groen kom je ambachtslui tegen en maak je kennis met de nieuwste technieken.

Adrenaline in het bos

Rue Sainte-Anne 152, Waver. www.aventureparc.be
De bomen in het prachtige park van Beumont in Waver zijn de rijkdom van Aventure Parc. In dit ecologisch verantwoorde avonturenpark hang je aan leeflijnen op kruinhoogte, maak je verbazingwekkende sprongen en zwier je via een zipline dwars door het bos. Je vindt er niet minder dan 24 hoogteparcours door het bos, voor beginners tot gevorderden.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer