5 duurzame uitstapjes

Is slingeren door bomen duurzaam? Kan een bezoek aan oude huizen als ‘groen’ worden bestempeld? Volgens Green Key, het internationale ecolabel voor bestemmingen die milieuvriendelijk en duurzaam toerisme promoten, wel. Deze vijf locaties dragen het Green Key-keurmerk.

Tekst Marijn Follebout

4

Workshop chocolade maken

Distelsstraat 19, Brussel. www.conceptchocolate.eu

Eerlijke cacao bestaat. Concept Chocolate werkt ermee. Ook alle andere producten die dit eigenzinnige chocoladeatelier uit Schaarbeek gebruikt, zijn 100% natuurlijk. De workshops die er plaatsvinden, zijn overheerlijk. Je wordt mee betrokken in elke stap van het ambachtelijke productieproces tot je een eigen chocolade hebt gemaakt. Duurzaamheid kan ook lekker zijn.

Bijzondere waterwereld

Haanheuvel 7, Herentals. www.hidrodoe.be

De klimaatcrisis is dit jaar een hot thema bij Hidrodoe. In dit populair wetenschapspark draait alles rond water. Je lanceert er een raket op waterstof, geniet er van een 4D-film, speelt een partijtje watervoetbal en veel meer. In Hidrodoe gaat geen druppel water verloren. Zonder water geen leven op aarde.

Hoogtechnologische wonderen

Technologielaan, Mechelen. www.technopolis.be

Werken wetenschappers aan een ecologisch betere wereld? Ja, zo blijkt na ons bezoek aan Technopolis. Wat de edutainers hier allemaal uit de mouwen van hun rode hemden toveren! Ook volwassenen steken veel op tijdens de shows, demo’s en interactieve opstellingen. Technopolis houdt de vinger aan de pols.

Dynamisch erfgoed

Bokrijklaan 1, Genk. Het museum is vanaf 3 november tot 3 april enkel open tijdens (winter)evenementen. www.bokrijk.be

Het meel voor het Bokrijkbrood wordt door molens uit de buurt gemalen. De gebouwen van openluchtmuseum Bokrijk mogen dan wel honderden jaren oud zijn, de aanpak is dat allerminst. In dit maatschappelijke laboratorium midden in het groen kom je ambachtslui tegen en maak je kennis met de nieuwste technieken.

Adrenaline in het bos

Rue Sainte-Anne 152, Waver. www.aventureparc.be

De bomen in het prachtige park van Beumont in Waver zijn de rijkdom van Aventure Parc. In dit ecologisch verantwoorde avonturenpark hang je aan leeflijnen op kruinhoogte, maak je verbazingwekkende sprongen en zwier je via een zipline dwars door het bos. Je vindt er niet minder dan 24 hoogteparcours door het bos, voor beginners tot gevorderden.

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!