5x Speelbossen

Ravotten in de bossen maakt gezond en creatief. Eropuit!

Tekst Marijn Follebout

4

Terug naar de bronstijd in het Kampveld

Kruispunt Waterstraat – Hoogendaledreef, Nieuwenhove (Oostkamp). Ontdek de andere expedities van het Landschapspark Bulskampveld op www.brugseommeland.be.   

Expeditie Nieuwenhovebos (2,7 km) in Oostkamp is een avonturentocht op maat van jonge stappers. Of je nu moet koken of een kamp onderhouden, je leert telkens iets bij over de bronstijd. Het Kampveld bestrijkt de zuidrand van Brugge en bestond vroeger uit heide. Nu vind je hier prachtige bossen, met elkaar verbonden door bruggen over de meanderende Rivierbeek.

Fort van de Spanjaarden in het Stropersbos

Zavelstraat, De Klinge (Sint-Gillis-Waas). www.natuurenbos.be/stropersbos

Het speelfort in het Stropersbos in Sint-Gillis-Waas staat er niet toevallig. Het verwijst naar de Staats-Spaanse Linies die in de 17e en 18e eeuw de grens tussen Vlaanderen en Nederland vastlegden. Dit gevarieerde en grensoverschrijdende bosgebied laat zich nog het best ontdekken met het bewegwijzerde Laarzenpad, natte voeten gegarandeerd.

Slagwerk in het Meerdaalwoud

Naamsesteenweg 72, Blanden (Oud-Heverlee). www.natuurenbos.be/meerdaalwoud

De uitkijktoren aan onthaalpoort De Torenvalk is op zich al een topper voor kinderen. Aan de voet van de toren start het Multimovepad (2 km) door het eeuwenoude Meerdaalwoud in Oud-Heverlee. Onderweg word je uitgedaagd in een reuzenschommel plaats te nemen, een xylofoon te bespelen, te klimmen en nog zoveel meer. Jonge gezinnen met buggy’s kunnen dankzij het mindermobielenpad het bos verkennen.

Geen water in de Hoge Vijvers

Theehuisje De Wouwershoeve, De Lusthoven 58, Arendonk. www.natuurenbos.be/hogevijvers

De bosrijke Hoge Vijvers leunen tegen een Nederlandse landbouwzone aan. In het bos zijn de kronkelende paden een plezier voor de kinderen. De speelzone bevat enkele kleine speeltuigen. Het bos werd in de 19e eeuw aangeplant op een heidegebied vol vennen en visrijke vijvers. Nu is er geen poel meer te vinden. Ontdek het stilste speelbos van het land met wandelnetwerk Kempens Landgoed.

Water pompen in het Joekelbos

Speeltuinstraat, Opglabbeek (Oudsbergen). www.duinengordel.be

Het Joekelbos in Oudsbergen is met zijn 12 hectare het grootste avontuurlijk ingerichte speelbos van Vlaanderen. Je vindt er verschillende spelelementen waaronder twee waterspeeltuinen. Negen dieren zitten verstopt langs een wandelpad en onderweg werden enkele coole rustplekken uitgewerkt. In het amfitheater aan de ingang wordt regelmatig les gegeven in openlucht.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!