Beleef Diksmuide op het water

2 minuten leestijd

Diksmuide, da’s water! Wandelaars en fietsers vinden in de West-Vlaamse stad een waterrijke natuur en historische stadskern waar verschillende rivieren en waterlopen door kronkelen. Kom de stad verkennen, ontdek de pittoreske dorpen en beleef Diksmuide ook op het water

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Waterfanaten kunnen via de IJzer en z’n vertakkingen de hele Westhoek verkennen. Kies voor een begeleide boottocht en kom meer te weten over het herdenkingslandschap van WO I. Stap aan boord van een fluisterboot en duik samen met een natuurgids natuurgebied De Blankaart in of maak tijdens je fiets- of wandeltocht gebruik van de gratis veerdiensten.

Zin in nog meer sport en avontuur? Verken de streek dan per kajak, pedalo of gloednieuwe SUP-bike.

Plan je bezoek aan de stad via www.bezoekdiksmuide.be.

Drie tips voor een verkenning van Diksmuide op het water

1. Veerdienst
Twee gratis veerdiensten staan de hele zomer lang klaar om wandelaars of fietsers veilig aan de overkant af te zetten. De elektrische boten liggen aan de oevers van de IJzer, ter hoogte van het Blankaartgebied en van De Dodengang. Maak tijdens je fietstocht of wandeling gebruik van de gratis veerdienst, en verken van daaruit het prachtige natuurgebied De Blankaart, of kies voor een bezoek aan De Dodengang, het overgebleven loopgravenstelsel uit WO I.
Meer informatie via www.bezoekdiksmuide.be/veerdiensten.

2. SUP bike
Suppen is een combinatie van golfsurfen en kajakken. Op een board kan je al staand op de IJzer en de Handzamevaart door de stad peddelen. Geen zorgen, op beide rivieren zit amper stroming. Voor wie liever al zittend de Diksmuidse wateren verkent, is er de SUP bike: een soort fiets die gemonteerd is op een SUP board. Mag het iets minder sportief en avontuurlijk, dan zit je in een pedalo ook altijd goed.
Meer informatie via www.bezoekdiksmuide.be/waterbeleving.

3. Begeleide boottochten
Trek vanaf 2 juli tot 1 september door het herdenkingslandschap vanop het water. Een gids geeft je duiding over het landschap en de littekens uit de Eerste Wereldoorlog. Een unieke manier om meer te weten te komen over de impact van de Groote Oorlog op ons Westhoeklandschap.
De jongsten die tijdens de boottocht wel van een extra uitdaging houden, kunnen zich ook aan een opdracht wagen. Neem een deelnameformulier mee bij vertrek aan de dienst Toerisme. Dien het ingevulde formulier in na de rondvaart en neem je prijs in ontvangst. Succes!
De boot vaart elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag uit om 14.30 uur. Starten doen we bij de dienst Toerisme (Grote Markt 6). Reserveer tijdig je zitjes (€ 5/zitje) om zeker te zijn van je plaatsen.
Meer informatie via www.bezoekdiksmuide.be/boottochten.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer