De mensen van Barcelonnette

Voorbij het laatste dorpje in de vallei is er nog een kerk. Saint-Antoine-du-Désert heeft het hard te verduren gehad. In 1513 maaide een lawine het halve kerkschip weg. Maljasset bleef gespaard, alsof de crucifixen bij de in- en de uitgang van het dorp echt bescherming boden. Een woestenij is het hier niet. In de Provence groeien schrale, gele sprieten op de zanderige bodem, maar hier krioelt het hoge gras van het leven.

Zelfs op een zonovergoten zomerdag bevat de lucht altijd de kilte van het hooggebergte. In het snelstromende water van de Ubaye voel je altijd het ijs. Mensen leven in de zon in de bergen. Liever een dikke grasmat die warmte afgeeft, dan gladde, koude keien. Liever de Place Manuel in Barcelonnette, met terrasjes in de zon en spelende kinderen, dan de smalle straten waar de hoge herenhuizen schaduwen werpen.

Liever de zon dan de schaduw, in dat opzicht is Barcelonnette meer Alpen dan Provence. Bovendien geven de drie hoofdstraten uit op een bergmassief. Ze lopen parallel met de rivier de Ubaye en nodigen uit tot reizen in twee richtingen. De zee, of de bergen.

Het volledige artikel is enkel beschikbaar voor Pasar-leden.
Wil je ook onbeperkt toegang tot onze artikels? Word vandaag nog lid!

Kom meer te weten over de voordelen voor Pasar-leden

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!