Drie aanraders dicht bij huis

2 minuten leestijd

Nieuw jaar, nieuwe lijstjes van plekken die we dit jaar zouden moeten zien. Tussen alle verwegbestemmingen die we volgens National Geographic, Lonely Planet en CN Traveler moeten bezoeken, zitten ook deze drie aanraders dichter bij huis.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Ticket Trøndelag

Wie reist om (ook) lekker te eten, mag volgens CN Traveler beginnen dromen van een reis naar Trøndelag. Het middenstuk van Noorwegen stond tot nu toe in de schaduw van de fjorden in het zuiden en de sneeuwlandschappen in het noorden, maar dat zou dit jaar moeten veranderen. Trøndelag is niet alleen van een even onwerkelijke schoonheid als de rest van het land, dat landschap van bergen, bossen, baaien en boerenerven brengt ook heerlijke verse producten voort waar lokale chefs bijzondere dingen mee doen. De reden waarom Trøndelag en hoofdstad Trondheim gekozen zijn als European Region of Gastronomy 2022. Om het mooie aan het lekkere en gezellige te koppelen, plan je een bezoek in juli of augustus wanneer er volop geproefd kan worden tijdens de gastronomische festivals.

Afspraak in Essen

In 2018 ging de laatste koolmijn dicht in het Ruhrgebied en daarmee kwam een einde aan meer dan 150 jaar zware industrie in de vallei van de Ruhr. Vandaag hebben heel wat verlaten fabrieksterreinen een nieuwe bestemming gekregen als landschapspark en kregen industriële panden een nieuwe invulling. De bekendste feniks is Zeche Zollverein, waar kunst, cultuur en creativiteit de plaats hebben ingenomen van kolen en cokes. Van oud naar nieuw, dat is duurzaam en daarom absoluut te ontdekken volgens National Geographic. Wie toch ook graag wat natuur voor de voeten heeft, kan combineren met de Hohe Mark Steig. Het vorig jaar geopende wandelpad van 150 kilometer loopt door een natuurpark waar nog wilde paarden galopperen door bos en hei.

Duik in Dijon

Groene heuvels, mosterdgele velden, middeleeuwse dorpen en een prachtige hoofdstad: Lonely Planet rekent Bourgondië dit jaar tot de topregio’s. Dat heeft niet alleen te maken met het landschap maar ook met de gastronomie. Deze lente opent in Dijon La Cité de la gastronomie et du vin, gewijd aan al het lekkers van Franse bodem. Er zullen tentoonstellingen zijn, maar ook winkeltjes, kookateliers, cafés en restaurants. De nieuwe wijk ligt tussen het historisch centrum van de stad en het beginpunt van de Route des grands crus en maakt zo mooi de brug tussen het beste van stad en platteland, mosterd en wijn, moois en lekkers. Mogen zeker ook niet ontbreken op de reisroute: het hospitaal van Beaune, de abdij van Vézelay, een bezoek aan een kasteel en een proeverij in een van de wereldberoemde wijngaarden.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer