Ravissant Ronse (en omstreken)

Verslijt je schoenen tijdens een grensoverschrijdende wandeling en ga daarna in een origineel museum 3.000 paar andere schoenen in alle vormen en maten bekijken. Of verslijt je schoenen helemaal niet en huur een geitje om door de Vlaamse Ardennen te cruisen.

4

Kinderbestendige hoeve in Ronse

Bij Hoeve De Schapenkop hebben Vero en Bert werkelijk aan alles gedacht. Spullen thuis vergeten? Geen nood, de zeven kamers van dit gezellige gasthof zijn voorzien van alle attributen die je zoal nodig hebt met kleintjes: van stapelbedden tot verzorgingskussens. De inrichting is praktisch en zonder franjes. In de gemeenschappelijke ruimte is de riante speelhoek een enorme magneet, zowel voor kleuters als voor grotere kinderen die graag poppen verzorgen, treinen bouwen of boeken van Roald Dahl lezen. Ook in de uitgestrekte tuin valt er heel wat te beleven.

Je vindt er een trampoline, een paar kleine speeltuigen en een heleboel dieren zoals kippen, Vlaamse reuzen, hangbuikzwijnen, cavia’s en schapen. ’s Ochtends en ’s avonds mogen de kinderen de dieren mee eten geven. Zelf hoef je hier trouwens ook geen honger te lijden. Vero kookt lekker huiselijk en Bert zorgt voor een aperitief op basis van Picon, een drankje uit de streek. Het eten voor de kinderen wordt zo opgediend dat het niet te heet is en het vlees wordt zelfs voorgesneden. Luie ouders, allen hierheen!

Hoeve De Schapenkop, Maagdenstraat 36, Ronse. www.hoevedeschapenkop.be

Zoek de Geuzentoren

In het Muziekbos kan je een gegidste Mythen-en-Sagentocht ondernemen en op zoek gaan naar de geheimzinnige Geuzentoren. Daarbij worden prangende kwesties behandeld als: hoe komt het Muziekbos aan zijn naam? Wat heeft die prehistorische grafheuvel te betekenen? En, altijd nuttig om te weten, hoe versla je een weerwolf? In het hart van het bos vind je Bistro Boekzitting, waar je ter plaatse iets kan eten en drinken, maar waar men ook met plezier een picknickrugzak voor je klaarmaakt.

Inspiratie voor een wandeling vind je in Grensgevallen, een wandelgids met vijf routes op het wandelnetwerk Vlaamse Ardennen en ook – vandaar grensoverschrijdend – op het wandelnetwerk Wallonie Picarde. Extra tip: eind april, begin mei trekt het bos zijn mooiste lentejurk aan. Dan bloeien de paarsblauwe boshyacinten, met oogstrelende taferelen als gevolg.

Info en reserveren: toerisme@ronse.be. Een gids kost € 30 per uur. Je bepaalt zelf hoe uitgebreid je de tocht maakt. Bistro Boekzitting, Boekzitting 26, Ronse. Info en reservatie picknickrugzak: tel. 055 21 48 73, www.boekzitting.be. Prijs wandelgids Grensgevallen: € 6. www.ontdekronse.be, www.tov.be

Bewonder kunstig schoeisel

Schoenen, daarvan hebben ze er bij Shoes Or No Shoes een paar of drieduizend. Genoeg om een boeiend verhaal te vertellen, over verschillende culturen, hedendaagse kunst en het bewandelen van minder platgetreden paden. De kudde trouwe stappers wordt hier opgedeeld in drie grote collecties. De eerste bestaat uit atelierschoenen die het museum ontfutselde aan 1.400 kunstenaars.

Het schoeisel dat je hier te zien krijgt, tart alle verbeelding. Dan is er de etnografische collectie, de grootste ter wereld. Wandelen langs deze kasten vol schoenen, laarzen en pantoffels is als een reis rond de wereld én in de tijd. Tot slot is er nog het werk van hedendaagse schoenontwerpers, zoals Vivienne Westwood, Manolo Blahnik en Christian Louboutin.

Shoes Or No Shoes, Vandevoordeweg 2, Kruishoutem. www.shoesornoshoes.com

Gaan met dat geitje

Wim Beke en Luk Derde maakten van hun lichtjes uit de hand gelopen hobby – het verzamelen van 2pk’tjes – hun job. Het resultaat heet 2CV & co en grossiert in amusante geitjesgerelateerde activiteiten. Je kan gewoon een geitje huren en ermee door de velden cruisen, geheel zoals je zelf wil. Maar er zijn ook door hen uitgestippelde dagtochten die je de mooiste plekjes van de streek laten ontdekken, zoals de Watermolenroute, de Route rond 14-18 of de Route van Vlaanderen. Ook voor originele vormen van teambuilding ben je hier aan het juiste adres.

2CV & co, Pladutse 3, Melden (Oudenaarde). www.2cv-co.be

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!