Tenerife, actief reizen het hele jaar door

3 minuten leestijd

Als je aan Tenerife denkt, dan denk je vast aan het eiland van de eeuwige lente. Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden is het één van de weinige bestemmingen in Europa waar je het hele jaar heen kan.

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Iedereen kent het eiland van het populaire Zuiden maar Tenerife is meer dan dat, veel meer. Hier kom je ook om te genieten van de natuur en om actief je vakantie door te brengen.

Naast één van de beste klimaten ter wereld heeft het Canarisch eiland een grote diversiteit qua landschappen. Van laurierbossen tot eindeloze stranden. Van natuurreservaten allerhande, imposante kliffen tot de hoogste berg van Spanje. De Teide domineert het landschap en herinnert ons aan de vulkanische oorsprong van het eiland.

Naast de meest gekende toeristische trekpleisters vind je in het binnenland en het Noorden heel wat authentieke plekken. Charmante dorpjes of oude koloniale stadjes nemen je terug in de tijd. Overal zijn ook heel wat tradities overeind gebleven en dat voel je tijdens je vakantie. Ook op gastronomisch vlak weet Tenerife heel wat mensen te overtuigen.

Wandelen op meer dan 1.500km aan paden

Op Tenerife vind je meer dan 1.500km aan wandelpaden. Die lopen door de in totaal 43 beschermde natuurgebieden die 48% van de oppervlakte beslaan. Elk pad bied je een ander eblik op die diverse natuur en landschappen. Je wandelt langs kustpadden en kliffen, door subtropisch regenwoud of tot de top van de Teide met zijn 3.718m. Eén van de meest spectaculaire is de GR 131 (deel van de E-7) die vanuit Europa komt en het eiland doorkruist van Noord naar Zuid over een afstand van 83km.

Liever met de fiets?

Voor mountainbikeliefhebbers is Tenerife een droombestemming. Meer dan 200km aan paden over het hele eiland zorgen voor keuze te over. Sommigen ervan nemen je zelfs mee tot de hoogste toppen zoals die van het Corona Forestal natuurpark waar de natuur zich als een ware artiest van zijn beste kant laat zien. Aan elke start heb je een parking of een halte van het openbaar vervoer. Elke route kan ook aangepast worden om tot een volledig à la carte fietsroute. Je kiest zo zelf uit het moeilijkheidsniveau en het type landschap.

Ook steeds meer wielrenners ontdekken Tenerife. Zeker nu heel wat profs hier komen trainen. Langs de kust, door plekken met weinig verkeer, tot een hoogte van 2.000m. Dankzij het stabiele klimaat kan je hier het hele jaar komen fietsen en sporten.

De zee om actief van te genieten

Ja, de zee blijft natuurlijk één van de grootste schatten van Tenerife. Ook die blijft het hele jaar door aangenaam van temperatuur. Overal vind je water van hoge kwaliteit en tal van stranden kregen dan ook de Europese blauwe vlag net omwille van die kwaliteit. Verborgen baaitjes, natuurlijke zwembaden, vulkanische zwarte en gouden zandstranden… de zee is hier altijd genieten.

Wist je trouwens dat hier meer dan 28 soorten walvissen en dolfijnen permanent verblijven of regelmatig voorbij komen zwemmen? Je hebt dan ook echt grote kans om die te spotten als je er met een boot op uit trekt.

Natuurlijk kan je hier ook lekker actief de zee op trekken. Het eiland heeft 60 duikpunten met een goed zicht tot 40m diepte. Windsurfers en surfers kennen al lang prachtige spots als de stranden van El Médano met meer dan 300 dagen wind per jaar.  Ook subben (stand up paddle) wordt er steeds vaker beoefend. Wil je eens kajakken? Wat dacht je er dan van om met je kajak de zee op te gaan langs de 600m hoge kliffen van Los Gigantes en door de verschillende natuurlijke grotten die je er vindt.

 

Tenerife heeft opties genoeg om actief je vakantie door te brengen en volop te genieten van de natuur. Ben je overtuigd of wil je meer ontdekken? Surf dan naar www.webtenerife.nl

 

Tot binnenkort! Op het eiland van de eeuwige lente.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer