Zet koers naar het zuiden

2 minuten leestijd

Wat zijn de mooiste plekken van dit continent? Meer dan 500.000 mensen uit 153 landen stemden voor een van de 20 bestemmingen uit de voorgelegde lijst. Dinant en Brussel haalden het niet, deze drie mogen wel een jaar lang de titel van European Best Destination dragen.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Braga, stad van prachtige contrasten

Het Portugese Braga werd gesticht door de Romeinse Keizer Augustus, heeft de oudste kathedraal van het land en is een belangrijk religieus centrum. Geen gebrek aan geschiedenis en cultuur dus, maar tegelijk is dit ook een bruisende studentenstad met hedendaagse architectuur. De week van Semana Santa – de Goede Week – worden de straten versierd met lichtjes en bloemen en in september geniet je 48 uur lang van concerten en musea tijdens de grootste White Night van Europa. Wie graag wandelt, kan naar Parque Nacional da Peneda-Gerês waar je met wat geluk wilde paarden of zelfs een wolf spot.

visitportoandnorth.travel

Monte Isola, romantisch eiland voor rustzoekers

shutterstock

Tussen het Comomeer en het Gardameer ligt een kleiner meer dat een pak minder bekend is. Midden in dat Lago d’Iseo ligt het grootste meereiland van Europa. Monte Isola telt 2.000 inwoners verspreid over 11 dorpen. Alleen de dokter, pastoor en burgemeester rijden er met de auto, dus je verplaatsen doe je er met de bus, per fiets of te voet. Je kan kiezen voor panorama’s op het kustpad of de beboste berg opwandelen naar het klooster. Op de hellingen wordt er aan olijventeelt en wijnbouw gedaan. Samen met wat sardienen, zongerijpte tomaten en wilde asperges goed voor een gastronomisch feestje op een bijzondere plek.

www.visitlakeiseo.info

Boedapest, koningin der badsteden

De elegantie van Parijs, het architecturale erfgoed van Wenen, de charme van Porto en het relaxte gevoel van Stockholm. Zo wordt deze winnaar beschreven. Boedapest bekoort verder ook met alternatieve wijken waar muurschilderingen, streetfoodkraampjes en ruin bars (pubs in verlaten gebouwen) er ook nog een vleugje Berlijn aan toevoegen. En de monumentale thermale baden? Daar kunnen Parijs en Berlijn alleen maar jaloers op zijn. Al sinds de Romeinse tijd wordt hier gebaad in helend bronwater. Er zijn zo maar even 118 warmwaterbronnen die 50 thermen van water voorzien. Boedapest bezoeken doe je dus met badpak, rustig bubbelend in bad of tijdens een sparty, een feestje in een spa.

www.budapestinfo.hu

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer