10 leuke wandelingen met kinderen

Op zoek naar wandelpret met je kinderen? Wij selecteerden 10 leuke wandelingen waarop de allerkleinsten zich niet zullen vervelen.

 1. Totterpad (Meerhout)

  Het Totterpad is een avontuurlijk wandelpad van 1,6 km voor kinderen van 3 tot 12 jaar dat vertrekt en aankomt aan het bezoekerscentrum. Het pad loopt via de Grote Nete tot in het kleine natuurgebied De Vloyen. Je passeert er langs een boomstambrug,  houten balkjes, wilgentunnels en een vogelkooi op drie meter hoogte, waar je in kan klimmen. 

  Meer info
   
 2. Pinnemuts (Ursel)

  Het Kabouterpad ‘Pinnemuts’ is een kleuterpad rondom de Drongengoedhoeve, dat de allerkleinsten (tot en met eerste leerjaar) spelenderwijs kennis laat maken met alle facetten van het bos. De wandeling is ongeveer 2 km lang.

  Meer info
   
 3. Kabouterpad (Lanaken)

  Eekhoorn Kwip laat je kennis maken met de kabouterfamilie die op domein Pietersheim woont. Het 3 km lange kabouterpad (of 40.000 kaboutervoetjes) leidt je langs verschillende natuurspelletjes. Zo kunnen de kinderen knutselen aan de grote familieboomstam, een boom knuffelen, koken in de grote broodoven en soeppot, muziek maken met echte kabouterinstrumenten... 

  Meer info
   
 4. Berenwandeling (Heusden-Zolder)

  De Berenwandeling nodigt iedereen van 5 tot 105 jaar uit om samen met beer en teddy op zoek te gaan naar hun vriend zevenslaper. Over een afstand van 2.5 kilometer kom je 13 interactieve vertelpunten tegen.

  Meer info
   
 5. Blotevoetenpad Lieteberg (Zutendaal)

  Het blotevoetenpad Lieteberg is dus het langste blotenvoetenpad van België en Nederland. Een wandeling van wel 3 km door park de Hoge Kempen brengt je langs waterpartijen, zandheuvels, steile en minder steile hellingen, diepe en ondiepe modderpoelen, bruggetjes, een doolhof, en met als kers op de taart; een reusachtige uitkijktoren.

  Meer info
   
 6. Stoerparcours (Herselt)

  In Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt kunnen jongeren zich ten volle uitleven op het stoerparcours. Op deze 4 km lange wandeling vormen de dieren van Hertberg de rode draad. Er zijn 6 grote belevingsspeeltuigen, die door een zoektocht met mekaar zijn verbonden.

  Meer info
   
 7. Olympisch pad (Zoutleeuw)

  In Provinciedomein 'het Vinne'in Zoutleeuw vind je een Olympisch pad waar je in een sportieve tienkamp de uitdaging aan gaat met de kampioenen van Het Vinne!

  Meer info
   
 8. Expeditie Bulskampveld (West-Vlaanderen)

  Expeditie Bulskampveld bestaat uit 5 expedities of avontuurlijke wandellusjes in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld.  De Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer!

  Meer info
   
 9. Kabouterberg (Kasterlee)

  Kabouterberg op de Kempense Heuvelrug is een unieke belevenis voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het is een bosrijke plek met zand- en duinenruggen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en in het zand spelen.

  Meer info
   
 10. Laarzenpad (Sint-Gillis-Waas)

  Trek je laarzen aan en ga op stap langs het Laarzenpad in het grootste bos van Oost-Vlaanderen: het Stropersbos. Laarzen zijn geen overbodige luxe in het vochtige lappendeken van grasland, bosjes en struikgewas. Wandelen tussen de prachtige konikpaarden maakt de ervaring onvergetelijk.

  Meer info
1

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!