4x bijzonder bier in Brussel

In het centrum van Brussel opende het nieuwe biermuseum Belgian Beer World de deuren. Voor Pasar hét moment om te gaan wandelen in onze hoofdstad langs grote en microbrouwerijen, iconische cafés en gepassioneerde bierliefhebbers. Je leest er alles over in  in Pasar Wandelen van april 2024. Deze vier Brusselse bierlocaties mag je alvast niet missen!

Tekst: Kris Clerkx, Foto’s: Dieter Telemans

1

1. De oudste brouwerij van de stad

Cantillon is in 1900 gesticht en sindsdien brouwt de familie Van Roy-Cantillon er lambiek en geuze op traditionele wijze. Het voortbestaan van Cantillon was in de jaren 70 van vorige eeuw sterk bedreigd, maar dankzij de vastberadenheid van meesterbrouwer Jean-Pierre Van Roy overleefde de brouwerij. Straffer nog: Cantillon is vandaag populairder dan ooit en krijgt bezoekers van over de hele wereld over de vloer.

2. Heerlijke gerechten op basis van bier

Zin in stoofvlees van varkenswangen à la ‘Boon Faro’ of stoemp saucisse en spek met biersaus? In ’t Spinnekopke opteren de Vlaamse uitbaters voor een menukaart met meerdere gerechten, die op basis van bier zijn bereid. Voorts is het In ‘t Spinnekopke genieten van een sfeervol interieur en een bierkaart met een verrassend ruime keuze aan geuze- en lambiekbieren.

3. Pioniers van een nieuwe generatie brouwers

Brussel Beer Project werd in 2013 opgericht door de Brusselaar Olivier de Brauwere en zijn Franse copain Sébastien Morvan. Hun eerste bier, Delta, is intussen al uitgegroeid tot een vaste waarde in het Brusselse bierlandschap. Maar ze blijven experimenteren, waardoor ze fans van craftbieren elk jaar opnieuw met nieuwe creaties weten te verrassen. Hun motto: Leave the abbey, join the playground.

4. Interactief bierplezier in de Beurs

Belgian Beer World vind je op de eerste en tweede verdieping van de volledig vernieuwd Beurs. Na de zalen over de historische evolutie van het brouwen in onze regio

gaat het er tijdens de rondleiding alsmaar interactiever aan toe. Alle aspecten van het brouwen krijg je aangeleerd, van het zoeken naar recepten tot de marketing van een bier. Op basis van je voorkeuren presenteren virtuele barmannen je een lijstje van 10 bieren, die het best aansluiten bij je smaak. En dat betekent proeven op het indrukwekkende dakterras van de Beurs.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!