Is packraften iets voor jou? 4 goede redenen om het te proberen!

Een packraft is niet zomaar een opblaasbare boot; het is jouw ticket naar avontuur en ontdekking. Met je hele vaaruitrusting, boot en al, weegt je rugzak slechts een 6 kilo of zes meer. Nog niet overtuigd? Vier goede  redenen om uit te proberen of packraften de ideale activiteit is voor jou!

Tekst en foto’s: Sander Legrand

1

1. Je  ontdekt de mooiste verborgen plekjes

Met een packraft kan je afgelegen (en vaak ongerepte) gebieden bereiken die anders ontoegankelijk zouden zijn. Omdat ze licht en draagbaar zijn, neem je de packrafts makkelijk mee naar afgelegen locaties, verborgen waterloopjes en serene meren. Ontdek de schoonheid die voor anderen verborgen blijft!

2. Rustig of avontuurlijk? Kan allebei!

Of je nu een rustige peddeltocht op een kalme rivier wilt maken of de opwinding zoekt van wildwatervaren, een packraft voelt zich op elke waterloop thuis. Eén opblaasboot dus, voor een breed scala aan avonturen.

3. Wandelen én varen

Een van de grootste voordelen van packraften is de draagbaarheid. Deze opblaasbare boten zijn licht én compact: ideaal voor in je trekrugzak. Met boot, zwemvest, peddel en pompzak weegt je rugzak ongeveer 6 kilogram meer. Spot je een prachtig natuurgebied of een leuke randactiviteit vanop het water? Dan ben je zo ingepakt en ga je te voet verder.

4. Je beleeft de natuur intenser

Met een packraft ervaar je de natuur van dichterbij. Je beweegt je geruisloos over het water en kan zo wilde dieren te observeren zonder ze te storen. Of je nu gelukkig wordt van vogels, vissen of ander wildlife, een packraftavontuur is een intieme ervaring met de natuur.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!