REISWIJZER. Deventer, stad van koeken & boeken

Zin in een citytripje richting Nederland? Niet zo heel bekend, maar oergezellig is Deventer, een fotogeniek stadje met een rijk verleden… en oog voor de toekomst.  

1

Met de trein: vanuit Antwerpen kan je sporen naar Deventer, met één tussenstop in Breda (reistijd: drie uur). Met de Thalys en één overstap in Schiphol-Airport ben je na 2,5 uur in Deventer, een korter maar duurder traject.

Meer info

https://www.b-europe.com/NL

Eten

Hotel Finch

Of je nu komt voor een gezonde lunch of een smakelijke cocktail, het is altijd fijn vertoeven in de huiskamerbar van Hotel Finch.

https://hotelfinch.nl/bar/

Deventer Koekwinkel

In dit gezellige winkeltje ruikt het altijd lekker. Schuif aan tafel, proef de koek waar Deventer al zes eeuwen om bekend staat en waan je terug in grootmoeders tijd.

https://deventerkoekwinkel.nl/

PUNT

Hippe event locatie met café, waar je terecht kan voor soep, broodjes en koffie met gebak. Gelegen in het Havenkwartier, de nieuwe hotspot van Deventer.

https://www.locatiepunt.nl/

Parkcafé Mees

Op het Vogeleiland, een klein eiland in de gracht rond het Rijsterborgherpark, ligt Parkcafé Mees. Voor een ontbijt, lunch of koffiepauze met huisgemaakte taart tussen de bomen.

https://www.meesdeventer.nl/

Proeflokaal Deventer

Davo Deventer is de stadsbrouwerij van Deventer, opgericht door drie kameraden. In het bijhorende proeflokaal kan je naast bier ook heerlijke hamburgers bestellen - en vooral een fijne avond doorbrengen.

https://www.davobieren.nl/

Slapen

Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel

In dit viersterrenhotel, aan de overkant van de IJssel, word je wakker met zicht op het eeuwenoude stadspark De Worp, óf op het water en de historische skyline van Deventer. Ontbijt en diner zijn om je vingers bij af te likken. Vlakbij het hotel vertrekt het veerpontje dat je naar de stad brengt.

 https://www.pillowshotels.com/deventer/nl/

Deventer Kloostertuinhuisje

Gastvrouw Liesbeth ontvangt je in een klein maar fijn zeventiende eeuws ‘tuinhuisje’ in de tuin van het vroegere Buiskensklooster, een openbaar parkje in het hartje van Deventer. Er is een eigen douche, toilet en keuken. Bij mooi weer kan je buiten in de stadstuin ontbijten.

https://www.airbnb.be/rooms/25963002

Kamperen

Stadscamping Deventer

Op de Stadscamping van Deventer slaap je op de oevers van de IJssel, met zicht op de prachtige stadsgevels en Lebuinuskerk aan de overkant van het water. Met het veerpont, dat vlakbij de ingang van de camping vertrekt, ben je zo in het centrum van Deventer. De camping heeft geen afgebakende plaatsen, wat altijd fijn is, en wil vooral een vrolijke, vrije en gemoedelijke plek zijn voor haar gasten.

https://stadscamping.eu/

Doen

Beklimming Lebuinuskerk

De Lebuinuskerk is hét icoon van Deventer. Van april tot oktober kan je de toren beklimmen, een aanrader voor wie stad en omgeving vanuit vogelperspectief wil bekijken.

https://www.deventer.info/doen/doenindeventer/39023-toren-lebuinuskerk/

Museum De Waag

In dit museum ontdek je de rijke historische kunstcollectie van Deventer. Naast een permanente expositie vinden er ook wisselende tentoonstellingen plaats.

https://museumdewaag.nl/

Speelgoedmuseum

Van poppenhuizen tot treintjes en bordspellen: de grootste openbare collectie speelgoed vind je in het Speelgoedmuseum van Deventer.

https://hetspeelgoedmuseum.nl/

Museum Eicas

Het enige Nederlandse museum over de rebelse Nul-beweging en het internationale ZERO. Naast de vaste collectie zijn er ook wisseltentoonstellingen van kunstwerken vanaf 1960.

www.eicas.nl

Street Art Mural Route

Dwaal door Deventer aan de hand van kleurrijke muurschilderingen van plaatselijke, nationale en internationale kunstenaars,die je naar verrassende plekken in de stad leiden.

https://streetartstreets.wixsite.com/streetartstreets

Boottocht op de IJssel

Ontdek Deventer vanop het water, tijdens een rondvaart op de IJssel - met of zonder een glas bubbels erbij.

https://www.havensloep.nl/

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!