REISWIJZER. Sigma, een sterk plan in Nationaal Park Scheldevallei

2 minuten leestijd

Het Sigmaplan voorkomt watersnood door stormtij op de Schelde en haar zijrivieren, in het gedeelte van haar stroomgebied dat een getijdenwerking kent. Dertien overstromingsgebieden vangen het water op en creëren nieuwe riviernatuur. De Scheldevallei is in 2023 erkend als nationaal park.

Tekst Gert Corremans

praktisch
  • Wandelen
  • Uitstappen en vakanties

Polders van Kruibeke: Bushaltes in Kruibeke, Bazel en Rupelmonde. Waterbus van Antwerpen naar veer Kruibeke-Hoboken of Hemiksem-Bazel.

Zennegat: Bereikbaar met de wagen. Met de bus? Start de wandeling in Rumst, dat goede verbindingen heeft.

Mirabrug: Bus vanaf station Sint-Niklaas. Met de auto parkeer je bij De Koolputten.

delijn.be

dewaterbus.be

WANDELEN
Polders van Kruibeke

Bijleren over de riviernatuur- en cultuur? De Barbiergidsen organiseren iedere maand een gratis wandeling waarvoor je je kan inschrijven.

• barbiergidsen.be

Zennegat
De wandeltip Zennegat van Natuurpunt Rupelstreek verbindt Rumst met het Zennegat via de Sigmagebieden Grote Vijver en Zennegat.

Te downloaden op www.natuurpunt.be

Mirabrug

De wandelroute Sombeke-Oude Durme bestaat uit twee bewegwijzerde lussen (10,5 en 5,4 km), te downloaden op www.routen.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer