Alle wegen leiden naar Compostela

1 minuut leestijd

Als 25 juli, de feestdag van Sint-Jacob, op een zondag valt, dan is het een Heilig Jaar in Compostela. De laatste keer was dat in 2010 en toen zakten meer dan 100.000 pelgrims af naar de Spaanse stad.

 

actua
  • Wandelen

Dit jaar is het opnieuw feest, al zal het vermoedelijk niet in een even groot gezelschap gevierd worden. De wegen naar het graf van de heilige lopen door heel Europa, maar de klassiekers zijn de Camino Francés, de Camino Aragonés en de Camino del Norte.

In Lannoo’s Reisboek Sint-Jacobsroute worden alle etappes van deze drie wegen beschreven. Foto’s geven een indruk van wat je zal zien onderweg en je krijgt adresjes van herbergen en restaurants waar pelgrimmenu’s geserveerd worden.

Achteraan in het dikke boek vind je een atlas, maar die heb je onderweg niet nodig want alle gele pijlen, schelpen en wegen leiden uiteindelijk toch naar Compostela.  

Lannoo’s Reisboek Sint-Jacobsroute kost € 34,99.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer