De favoriete wandelaccounts van Lus De Ridder

14 februari, Valentijn: de dag waarop elke romanticus/romantica zijn of haar partner in de bloemetjes zet. Ook ik verklaar mijn liefde graag. Voor wandelaccounts die mij goesting geven op de schoenen aan te trekken, stappers in hart en kuiten die, net als ik, warm worden van een frisse neus en die, ook net als ik, tips delen met de massa op hun Instagramaccount. Graag geef ik ook een toptip mee die ik oppikte van deze enthousiaste dagtrippers. Misschien scoor jij hiermee voor jouw Valentijn?

Voor de avonturier: @wandel.plezier

Achter @wandel.plezier schuilt een koppel dat de kilometers vlotjes aan elkaar rijgt. Zij zetten West-Vlaanderen op de kaart als wandelgebied, maar gaan daarnaast ook spannende tochten aan in het Luxemburgse Mullerthal of andere bergachtige streken in het buitenland. Zoeken tussen hun tips is trouwens een makkie door hun handige kaart.

Verliefd op deze tip van @wandel.plezier: Gallatas- en Bruwaanpad (8km) – te volgen: gele bol & rood vierkant van Natuurpunt – start: Krommekeerstraat 23, Ruiselede
 

Voor de wandelaar die van verborgen plekjes houdt: @wndln.be

Véronique is mijn idool. Door al meerdere van haar tips te volgen, merk ik dat zij en ik dezelfde smaak hebben qua toertjes. We zoeken het allebei niet te ver, maar wel liefst zo ongerept mogelijk. Smalle veldwegels zijn eerder regel dan uitzondering, omringd zijn door natuurschoon is een must. Bovendien tovert Véronique uit haar camera sprookjesachtige beelden. Op haar bijhorende website wndln.be vind je trouwens een wandelwijzer. Aan haar favoriete toertjes gaf zij een ster, wat je keuzestress meteen wegneemt.  

Verliefd op deze tip van @wndln.be: Ulrich Libbrechtwandeling (8km) – te volgen: rode + blauwe pijl – start: kerk, Zulzekestraat 10, Zulzeke (Kluisbergen)

Voor ieder wat wils: @wandel.lust

Of je nu opteert voor verre wandelingen of korte ommetjes, en of je nu op stap bent met of zonder kinderen, op deze Instagramaccount kan elk soort stapper terecht. De knappe foto’s doen de streek waar dit gezin van drie op pad gaat alle eer aan, of het nu de bergen van Oostenrijk of de heuvels van de Vlaamse Ardennen zijn. Met de regelmaat van de klok posten zij tips, die ze ook pinnen op een Google Mapskaart.

Verliefd op deze tip van @wandel.lust: Natuurleerpad (9km) – te volgen via RouteYou – start: A.C., Alfred Amelotstraat 53, Zingem (Kruisem)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by wandel.lust (@wandel.lust)

Voor korte en lange beentjes: @wandelgoesting

Voor de foto’s van Sarah alleen al is het de moeite om eens te gaan piepen op het account van @wandelgoesting. Samen met Pie en haar koters trekt zij geregeld het groen in, waarna ze alles vastlegt in dromerige beelden. Natuurgebieden als Olens Broek, Lovenshoek en Drongengoedbos worden zo bijna buitenaards mooi. Voor fijne, korte wandelingen, te doen met (zeer) jonge stappertjes, moet je bij hen zijn.

Verliefd op deze tip van @wandelgoesting: de Vallei van het Merkske (3,5km) – te volgen: gpx te vinden op wandelgoesting.be – start: parkeerplaats Staatsbosbeheer, Hoogstratensebaan 83, Castelre (NL)

Voor de dierenvriend: @ga_eens_wandelen

De koningin van het wandelen in Limburg is ongetwijfeld Maaike van @ga_eens_wandelen. In trouw gezelschap van Australische herders Thorvi en Alfie is zij één van de redenen dat ik staycations plan in Limburg. Voor één wandeling naar daar rijden is me wat ver, maar meerdere van haar tips uittesten tijdens een weekendje weg is mij nog nooit tegengevallen. Maaike weet wat een rasechte wandelaar wil, mede door haar vrolijke viervoeters die ook ’t liefst de pure natuur induiken. Hondenbaasjes komen zeker aan hun trekken voor wandel- en andere tips met honden.

Verliefd op deze tip van @ga_eens_wandelen: In den Brand (4,3km) – te volgen: blauwe symbolen – start: Kamertstraat, Hechtel-Eksel

 

Lus De Ridder, auteur en blogster, wandelt liefst van al door de natuur en dicht bij huis. Lus schreef De kleine wandelgids 1 & 2 en inspireert graag met haar instagramaccount staycation.belgium