De mooiste tunnels van Antwerpen

1 minuut leestijd

Niet de Grave Raven van Ravels of de Slapende Reus van Kasterlee, maar wel de steenbakkerstunnels van de Rupelstreek zijn het leukst om al wandelend te ontdekken.

actua
  • Uitstappen en vakanties

De 17 kilometer lange route rond Rumst, Boom en Niel werd verkozen tot Wandeling van het Jaar van de provincie Antwerpen.

Door de meer dan 50 tunnels werden met paard en kar of kleine locomotiefjes klei en gedroogde bakstenen vervoerd tussen kleiput, machinehal en ovens.

Behalve langs industrieel erfgoed leidt Steenbakkerstunnels herontdekt ook door natuurgebied Walenhoek, recreatiedomein De Schorre (waar je trollen kan zoeken), langs drie musea over klei en steen, en een authentiek steenbakkerscafé.

www.scheldeland.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer