Duik Poseidon achterna

1 minuut leestijd

Hoeveel beelden van Poseidon zouden er 2.500 jaar geleden in Marseille gestaan hebben?

actua
  • Uitstappen en vakanties

Vast wel een paar, want de tweede grootste stad van Frankrijk werd gesticht door de Grieken en was een belangrijk handelscentrum in het Middellandse Zeegebied.

De machtige god van de zee is terug, en hoe. Samen met onder andere een ijsbeer, een reusachtige zee-egel en wat zee-apen staat hij vijf meter diep in zee, op 100 meter van het drukste strand van de stad.

De Griekse god is een van de tien sculpturen die door evenveel Franse artiesten gemaakt werden voor het Musée Subaquatique.

Wie tweehonderd meter kan zwemmen en een snorkelmasker heeft, kan - samen met nieuwsgierige zeedieren - de unieke onderwatergalerij bezoeken.

In het blauwe rijk van Poseidon zorgen stilte en schoonheid voor een museumbezoek dat je letterlijk en figuurlijk naar adem doet happen.

www.musee-subaquatique.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer