Een zee van lekkers

Hij staat zelf achter het fornuis van De Vork, een klein gastronomisch restaurant in Hasselt, maar voor Het Laatste Nieuws bezoekt Luc Bellings al meer dan tien jaar elke zomer brasserieën en eethuizen aan de kust.

Hij kijkt, ruikt en proeft of het al dan niet goed is. De zaken met kraakverse producten, prachtige borden, attente bediening, fijn interieur en een goede prijs voor een nog betere kwaliteit heeft de sterrenchef nu verzameld in een boek.

De beste brasserieën aan de Belgische Kust is onmisbaar voor wie graag goed eet en ‘de verkopers van brol’ wil mijden.

Eerst verklapt Luc wat zijn tien favoriete restaurants zijn, daarna volgen nog 52 topadressen tussen Knokke-Heist en De Panne.

Van een sole meunière met een perfecte cuisson of een niet te evenaren steak tartaar tot de beste dame blanche: behalve zon en zee zijn er nu nog 62 goede redenen om naar de Kust te gaan.

De beste brasserieën van de Belgische Kust is uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts en kost € 22,99.