Fietsen naar de magische Mont-Saint-Michel

De mooiste weg naar de Mont-Saint-Michel verloopt in zes etappes. Voor de start moet je in Nantes zijn, de stad aan zee, waar je zowel op een mechanische olifant kan klimmen als een hertogelijk paleis kan bezoeken.

Daar stap je op de fiets en volg je de Loire naar Saint-Nazaire, waar je op de scheepswerven ziet hoe cruiseschepen gebouwd worden. De tweede en derde etappe voeren je via badplaatsen, zoutpannen en door het Bretoense platteland naar het historische stadje Redon.

Eindmeet van nummer vier is Rennes. Je bereikt de hoofdstad van Bretagne na een rustige tocht over jaagpaden langs de rivier.

Blijf niet te lang hangen tussen de vakwerkhuizen, want etappe vijf gaat naar Saint-Malo, de prachtig omwalde zeeroversstad. Het zicht op stranden en eilanden, havens en forten is een mooie opwarmer voor het zicht dat je wacht na bijna 500 kilometer fietsen door Bretagne: de Mont-Saint-Michel.

Het wonderlijke stukje werelderfgoed is de eindbestemming van de nieuwe langeafstandsfietsroute Traversée Moderne d’un Vieux Pays

voyage-en-bretagne.com