Via Francigena in beeld

1 minuut leestijd

De Via Francigena is één van de oudste pelgrimswegen in Europa. In het gebouw van de Regio Piemonte in de Troonstraat in Brussel kan je vanaf vandaag tot half juni de tentoonstelling 'In Cammino: La Porta di Torino - Itinerari Sindonici sulla Via Francigena' bezoeken.
 

actua
  • Wandelen

De expo liep de voorbije maanden in het Palazzo Madama in Turijn en lokte daar zowat 100.000 bezoekers. Brussel is de eerste stop op het reisschema van de tentoonstelling. 

De tentoonstelling biedt een blik op de passage van de pelgrimsroute door de regio Piemonte. De Via Francigena wordt gezien als één van de beste manieren om religieus, inclusief en duurzaam tourisme te promoten.

De tentoonstelling is opgebouwd uit verschillende delen. Het eerste deel bestaat uit zestien originele illustraties, gemaakt door jonge Italiaanse kunstenaars. Deel twee bevat videomateriaal dat verwijst naar de Via Francigena en de reis van de Lijkwade van Turijn. Een interactieve kaart voorziet elders in de exporuimte de route van foto's van de tientallen lijkwaden die met fresco's zijn aangebracht op de buitenmuren van gebouwen langs de wandelpaden van Piemonte.

De tentoonstelling is enkel toegankelijk tijdens de openingsuren van de wijnbar Iosono il Piemonte, Troonstraat 62 in Brussel. Van maandag tot vrijdag van  10:00 – 21:00 uur. Gesloten in het weekend. 

https://www.iosonopiemonte.com/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer