Monikkenwerk

1 minuut leestijd

Het Bretoense Paaseiland. Zo wordt La Vallée des Saints genoemd. De vergelijking is niet zo gek, want net als op het Polynesische eiland wandel je aan de Côtes-d’Armor tussen gigantische beelden.

Maar er zijn ook heel wat verschillen. Op Paaseiland zijn de bijna 900 torso’s met grote hoofden gemaakt uit vulkanisch gesteente, in Bretagne werd voor de 150 figuren lokale graniet gebruikt. De Polynesische moai zouden overleden familieleden voorstellen, de Bretoense sculpturen monniken die vanuit Ierland, Wales en Cornwall naar Bretagne kwamen om te bekeren. Het grootste verschil? De leeftijd. De moai zouden tot achthonderd jaar oud zijn, de monniken zijn pas verschenen in 2009.

La Vallée des Saints is namelijk een kunstproject waarvoor elk jaar nieuwe beelden gemaakt worden. Over een halve eeuw zouden er zo duizend moeten staan. En dat zijn er dan weer een paar tientallen meer dan op Paaseiland.

www.lavalleedessaints.com

 

actua
  • Uitstappen en vakanties

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer