Nog meer heuvels

1 minuut leestijd

Ook al klinkt Heuvelland als de klinkende naam voor een golvende streek, het is eigenlijk de naam van een West-Vlaamse gemeente van om en bij de 8.000 inwoners.

actua
  • Wandelen

Het heuvelt er wel, en niet een beetje, want de hoogste top van Vlaanderen mag zich zelfs Kemmelberg noemen. Heuvelland was in 2005 ook het eerste wandelnetwerk van Vlaanderen, geïnspireerd op het systeem van de fietsknooppunten.

Nu is het netwerk uitgebreid met 68 kilometer om aansluiting te vinden bij omringende netwerken. De 257 knooppunten voeren over knuppelpaden en kerkwegels, langs holle wegen en heuvelflanken, en tonen weidse panorama’s en wijngaarden.

Je wordt getrakteerd op landschapskunst, picknickplekken en uitkijkpunten. Om het helemaal gemakkelijk te maken, zijn er ook vier bewegwijzerde suggestielussen en twee toegankelijke rondjes uitgewerkt. En als het toch nog te veel heuvelt, kan je altijd nog boven het landschap zweven in de beroemde Cordoba-zetellift, of op een terrasje een picon maison bestellen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer