Venntrilogie is Wandelroute van het Jaar 2024

De Venntrilogie is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2024. Dat maakte de jury het voorbije weekend bekend op Fiets en Wandelbeurs in Gent.

De Venntrilogie verbindt in 6 etappes en een afstand van 109 km enkele van de mooiste landschappen van Oost-België. De route loopt door 3 verschillende natuurlandschappen van de Venen. Van het drielandenpunt met Nederland en Duitsland tot in Bütgenbach. De eerste 2 etappes door velden, weiden en het Hertogenwoud tot Eupen. De derde en vierde etappe lopen van Eupen naar het Signal de Botrange en Malmedy, met een woest en avontuurlijk parcours. De laatste twee etappes verbinden Malmedy met Robertville en Bütgenbach en zijn ronduit spectaculair.

De jury toonde zich zeer gecharmeerd door onder meer de verscheidenheid in landschappen op de route. Ook de volledige bewegwijzering in de twee richtingen, een infoportaal bij het begin/einde van elke etappe, gratis gpx-tracks die je kunt downloaden en een gratis gids en website in 4 talen vielen in de smaak. 

Op de website ostbelgien.eu vind je gpx-tracks, een gratis wandelgids en een lijst met accommodaties. De route kreeg van bij de start het prestigieuze label Leading Quality Trails - Best of Europe, waarmee het zich al meteen tot de beste langeafstandspaden van Europa mag rekenen.