Waarom de Azoren bekoren

1 minuut leestijd

Midden in de Atlantische Oceaan liggen zeventien onooglijk kleine eilandjes die bij Portugal horen. Negen ervan zijn bewoond, maar het is wel de natuur die hier de hoofdrol speelt.

actua
  • Uitstappen en vakanties

De Azoren zijn geboren uit vulkanische activiteit en dat maakt hen zowel groen en vruchtbaar als spannend en bar.

Faial wordt het blauwe eiland genoemd omwille van de hortensia’s die er uitbundig bloeien, op São Miguel stomen de geisers en borrelen de warmwaterbronnen. Op Pico piekt het hoogste punt van Portugal hoog boven wijngaarden op lavabodem en rondom het eiland trekken walvissen en dolfijnen baantjes in het uitgestrekte blauw.

De natuur zorgt voor avontuur en daarom is het niet verwonderlijk dat de eilandengroep op de World Travel Awards bekroond werd met de titel Europe's Leading Adventure Tourism Destination 2021.

www.visitazores.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer