Welkom, (in) Kroatië

1 minuut leestijd

Kroatië was al tien jaar lid van de Europese Unie, maar pas sinds 1 januari van dit jaar is het ook lid van de eurozone en het Schengengebied.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Dat maakt dat het voortaan even gemakkelijk is om naar Kroatië te reizen als naar pakweg Nederland.

Als je vanuit Slovenië, Hongarije of Italië het land binnenkomt met de auto, hoef je geen paspoort meer te tonen en vanaf eind maart vallen ook de pascontroles op de luchthavens weg voor wie vanuit België vliegt.

Ook het rekenen en omrekenen is voorbij, want de euro is nu de officiële munt. Net als voor elke andere reis, raadt Buitenlandse Zaken aan om je vakantie te registreren via travellersonline.diplomatie.be.

Wie met een dier reist, moet net als in andere EU-landen in het bezit zijn van een dierenpaspoort en het dier moet gechipt zijn.

croatia.hr / https://diplomatie.belgium.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer