Zoeken naar zilver

1 minuut leestijd

Met 29 waren ze dit jaar, de plekken die door de Unesco toegevoegd werden aan de lijst van werelderfgoed. Een van die nieuwkomers is de mijnregio die de grens tussen Duitsland en Tsjechië overspant. Al vanaf de twaalfde eeuw werd hier zilver ontgonnen, later kwamen daar ook tin en uranium bij.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Niet alleen Dresden is wel gevaren dankzij de mijnbouw, ook in kleinere steden zoals Freiberg zijn monumentale gebouwen een erfenis van die bloeiende economie. Een interessante manier om al dat moois te ontdekken is roadtrippen over de Silberstrasse. De 275 kilometer lange route verbindt zilversteden en mijnen met elkaar en toont je zowel boven- als ondergronds de weg die het edele metaal aflegde.

www.erzgebirge-tourismus.de

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer