Grote Routepaden

GR-Wandelgids Wandelronde van Vlaanderen

Wie dacht dat er niet veel te wandelen viel in Vlaanderen, zal aangenaam verrast worden door deze route

GR 5A Wandelronde van Vlaanderen

Wie dacht dat er niet veel te wandelen viel in Vlaanderen, zal aangenaam verrast worden door deze route. Ruwweg de grenzen van het vroegere graafschap Vlaanderen volgend, word je meegenomen voor 568 km wandelplezier van topniveau. Je wordt verwend met heel wat onverwacht en rijk gevarieerd natuurschoon: van de weidse polderlandschappen via de majestueuze Scheldoevers, de mysterieuze Denderstreek, de pittoreske Vlaamse Ardennen en de eigenzinnige Westhoek tot de duinreservaten en de brede stranden van de Noordzeekust. En om het wandelfeest compleet te maken, wordt al dat moois afgewisseld met fascinerend industrieel erfgoed, historische provinciesteden en charmante dorpjes.

Door de vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de talrijke overnachtingsmogelijkheden onderweg is de wandelroute gemakkelijk op te delen in etappes naar ieders voorkeuren en mogelijkheden. Op of vlakbij de route liggen 15 treinstations, het aantal bus- en tramhaltes is niet te tellen. 

De route is door vrijwilligers van Grote Routepaden in twee richtingen bewegwijzerd volgens het beproefde systeem van een GR: je hoeft enkel de wit-rode GR-streepjes te volgen.

Op de website van Grote Routepaden vind je een dynamische kaart met het verloop van de GR 5A, een hoogteprofiel, een beknopte routebeschrijving en suggesties om te overnachten in de buurt van het GR-pad. Ook de GPX-track kan je er in verschillende formaten  downloaden.

Leden: € 18,00
Niet-leden: € 20,00
Lid worden kan al vanaf 39 euro. Meer info