Een bezoek aan de brouwerij De Fontein en kasteel Stein

Brouwerij De Fontein is een zelfstandige brouwerij uit Stein in de Nederlandse provincie Limburg. Naast het brouwen van bier is de brouwerij ook actief in het maken van likeur. Het grootste pand van het monumentale complex betreft de voormalige graanschuur, behorende bij de watermolen. Deze schuur stamt uit 1850 en diende voor de opslag van het graan, dat door de watermolen werd gemalen. Dit complex waarin Brouwerij De Fontein is gevestigd, waren eeuwen geleden onderdeel van de pachtboerderij van het nabijgelegen Kasteel Stein. Nu “150 jaar later” is in deze schuur de brouwerij gevestigd en is wederom graan als één van de pijlers van het proces gaan gelden niet voor opslag en het maken van brood, maar als grondstof voor het brouwen van bier.

Kasteel Stein ligt ingeklemd tussen het dorp Stein en het Julianakanaal. Het is een omgracht complex dat bestaat uit een ruïne van een oude hoofdburcht met voorburcht, een noordvleugel met toegangspoort, een westvleugel met koetshuis en een oostvleugel. De hoofdburcht of "Bovenste Slot" omvat een Mottekasteel op een natuurlijke verhoging met een forse mergelstenen donjon uit ca. 1200, "Witte Toren" genaamd. De voorburcht of "Benedenste Slot" is lager gelegen dan de hoofdburcht. Een tussengelegen gracht werd rond 1840 gedempt. Van de voorburcht zijn slechts de mergelstenen funderingen overgebleven.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 1 september 2019 - 11:00
Praktische info

Het programma voor zondag 1 september 2019 ziet er als volgt uit:

 

  • 11.00 u.   een rondleiding in de brouwerij te vinden op Ondergenhousweg 15, 6171 GW Stein
  • 12.30 u.  een lunch in de Fontein
  • 14.00 u.  een rondleiding in het Kasteelruïne van Stein
Waar vindt de activiteit plaats
Nederland
Lokaal of vertrekplaats
Brouwerij de Fontein
Ondergenhousweg 15
6171 GW Stein

Deelname-informatie

Deelnemers
25 - 50
Deelnameprijs leden
€15.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 16.00
Deelnameinformatie

Inbegrepen in de prijs:  LO-verzekering voor de wandeling, een lunch met 1 consumptie en uiteraard het goede humeur van het ganse bestuur van Pasar Dilsen-Stokkem .

Inschrijven voor 25.08.2019 is noodzakelijks

Opgelet eerst inschrijven voor 25 augustus  bij Jos, 089792558, 0494570032, WhatsApp of pasar.dilsen@gmail.com

De betaling voor deze bibbertocht dient via onze rekening BE41 7845 7996 1410 te gebeuren voor 25 augustus. Gelieve uw naam te vermelden, met hoeveel personen U komt en eventueel uw lidnummer toe te voegen.

De betaling geldt als een definitieve inschrijving.

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Jos
pasar.dilsen@gmail.com
089 792558

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!