Dagfietstocht naar de boorden van de Zenne - Vrijdag 11 september 2020. GEANNULEERD(Geannuleerd)

Dagfietstocht naar de boorden van de Zenne

Smeer jullie beentjes en kettingen maar in, want op vrijdag 11 september ondernemen we met Pasar Merchtem een dagfietstocht. We trekken er op uit naar de boorden van de Zenne, een waterloop, die prachtig door het landschap kronkelt.

Door de baantjes van Terlinden en Langevelde fietsen we via Meusegem naar Wolvertem, waar we de oversteek van de A 12 maken. Vervolgens gaat het naar Sint-Brixius-Rode en langs knooppunten en mooie landelijke wegen komen we aan het zeekanaal Brussel-Schelde, één van de oudste kanalen van Europa. We fietsen langs de rustige boorden van het kanaal tot in Humbeek, waar we aan de Lourdesgrot een korte stop met toiletgelegenheid voorzien.

Daarna steken we het kanaal over en trappen we richting Hombeek, naar  de Elegemvijver, genoemd naar de nabijgelegen Elegemhoeve. De vijver werd gegraven om de E19 tussen Antwerpen en Brussel aan te leggen. De waterplas heeft een oppervlakte van 36ha en is een geliefkoosde plaats voor hengelaars, windsurfers en zeilers. De vijver is ook een belangrijke rust- en broedplaats voor watervogels. Aan  dit natuurschoon spreken we onze picknickmand aan.

Na de lunchpauze fietsen we de Zennedijk op van Hombeek tot Leest. Ooit leek de Zenne een stinkende riool, maar die reputatie is naar de geschiedenisboeken. Sinds de bouw van een groot zuiveringsstation in Haren-Buda zwemt er weer vis in deze waterloop. Van Leest zetten we onze tocht verder tot in Tisselt, waar we opkijken tegen het enorme betonwerk van de kanaalbrug, een huzarenstukje op gebied van ophaalbruggen. Vervolgens fietsen we via Breendonk naar Londerzeel en Steenhuffel om zo Merchtem te  bereiken. Uiteraard mogen een ijsje en een drankje niet ontbreken op onze terugweg van de Zenneboorden.

Praktische afspraken:

  • We starten om 10u in Merchtem  aan de kerk van O.L. Vrouw Ter Noodt
  • De afstand bedraagt circa 60 km. 
  • Inschrijvingsgeld:  leden 1 euro en niet leden 2 euro.
  • Om een idee te hebben van het aantal deelnemers, ingevolge de coronaregels, vragen we wel vooraf uw naam en telefoonnummer door te geven  Dit kan gebeuren met een e-mail aan pasar1785merchtem@gmail.com

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 11 september 2020 - 10:00
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Kerk O.L.Vrouw ter Noodt
Kerkstraat
1785 Merchtem

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 50
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Roel Lombaert
pasar1785merchtem@gmail.com
052 37 29 05
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!