familiale fietstocht 'als pajot langs de Dender'

Pasar Aalst nodigt je uit om van de omgeving van Aalst te genieten tijdens een fietstocht speciaal uitgekozen om met gans de familie een leuke namiddag te beleven.

Met start in Aalst fietsen we tijdens deze tocht langs de Leirekensroute – genoemd naar de eerste machinist die met de stoomtrein hier passeerde - tot in Baardegem waar we van een gezellige rustpauze kunnen genieten in de kindvriendelijke pop-upzomerbar.

Door de Faluintjesstreek rijden we dan langs de bekende abdij van Affligem richting de ‘Brabantse kant’ van de Dender. Eenmaal aangekomen bij deze sterk meanderende rivier verpozen we bij de speeltuin ’Hof Ter Leeuwe’.

Bijna de volledige Denderloop, die vandaag min of meer de grens met Oost-Vlaanderen uittekent, zal jullie zonder twijfel bijblijven. Zeker het gedeelte waarlangs wij terugkeren naar ons startpunt heeft een uitgesproken groen karakter en is door zijn ononderbroken jaagpad langs de rivier een ideale afsluiter van onze fietswandeling.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 18 augustus 2019 - 13:30 tem 17:00
Praktische info

De fietstocht wordt, indien voldoende interesse, in groep begeleid door medewerkers van Pasar Aalst maar deze tocht kan ook individueel gereden worden aan de hand van de uitgestippelde en gedetailleerde beschrijving die te verkrijgen is aan de startplaats.

Individueel kan er gestart worden tussen 13.30u en 14.00u met keuze uit een fietstocht van een dikke 30km of een verkorte fietstocht van ongeveer 20km. De begeleide groep zal de tocht van 30km doen en vertrekken om 14.00u (gemiddelde snelheid: ong. 18km/u).

Er zijn verschillende locaties waar je eens kan verpozen met minstens 2 locaties waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Waar vindt de activiteit plaats
België
Lokaal of vertrekplaats
LDC De Maretak
Aelbrechtlaan 119A
9300 Aalst

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 100
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00
Deelnameinformatie

Pasarleden: gratis (mits voorleggen van geldige lidkaart); 
Kansentarief: 1.5€ (mits voorleggen van geldige Uitpas); gezin: 5€;
Bij voorkeur vooraf inschrijven via Google formulier ;
Indien vragen of liever inschrijven via email: mail naar Pasaraalst@hotmail.com met vermelding van naam, aantal deelnemers, lidnummer Pasar(indien lid), vermelden van voorkeur: individueel of in groep.

Inbegrepen: verzekering LO (ook voor niet leden maar enkel bij bevestigde voorinschrijving ten laatste op 15 aug), routebeschrijving

Contactpersoon

Contactpersoon
Paul De Loose

0474/90 20 05
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!