Fiets, wijn en cultuur in de Bordelais en Arcachon

Architectuur, cultuur en natuur in de Bordelais.

Bordeaux, de Cité du vin. De Girondins genieten van de grand cru's. Bordeaux, de stad die onder Juppé een ware gedaanteveranderingonderging. De oude havenkaaien met zijn oude havengebouwen werden aangepakt. Prachtig wandelen en fietsen kan je er ! We bezoeken er het museum "Cité du vin", een prachtig modern architecturaal gebouw. De Rue Sainte Cathérine is weerom de lange verkeersvrije shopping- en flaneermijl met een nieuwe moderne tram die er middenin rijdt. In Bordeaux staat "ecologisch" en "sustainable" hoog in het vaandel. 

We bezoeken Bordeaux maar rijden ook door de wijnvelden naar Pauillac. Over de fietsroute Roger Lapébie fietsen we over een oude spoorwegbedding door een licht heuvelend landschap richting Créon en Sauveterre in het Entre-deux-mers wijngebied. We rijden over de voie verte richting Arcachon en de Dune du Pilat. Door de dennebossen en langs de atlantische oceaan fietsen we naar Hourtin Plage.

We rijden er met onze fietsbus heen. Zodoende kunnen onze eigen fietsen mee!! Na de ritten (35 tot 70 km lang) komt de bus ons ophalen. En 's avonds genieten we van een lekkere maaltijd met vanzelfsprekend een ....... bordeauxwijntje inbegrepen.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 14 april 2019 - 07:00 tem zaterdag 20 april 2019 - 21:00
Praktische info

De reis met de fietsbus, het verblijf in het hotel (1/2 pension) en het vervoer ter plaatse kost +/- 825 euro per persoon in een tweepersoonskamer (niet-leden betalen 855 euro). Deze prijs moet wel nog bevestigd worden.

Waar vindt de activiteit plaats
Frankrijk
Lokaal of vertrekplaats
harelbeke
gentse steenweg parking lidl -
8530 HARELBEKE

Deelname-informatie

Deelnemers
20 - 25
Deelnameprijs leden
€825.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 855.00
Deelnameinformatie

De deelnemers nemen hun eigen fiets mee met de fietsbus. 

Vertrek van de bus vanaf de LIDL parking te Harelbeke. Indien U met de auto komt: uw wagen kan veilig langs de straatzijde geparkeerd worden!!

Contactpersonen

Contactpersoon
rik pattyn
rik.pattyn@skynet.be
0499803280
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
guido deloof
guido.deloof@gmail.com
0499803280

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!