Fiets-, zomer-, fotozoektocht in Mandel- en Leiestreek

De streek, waar de rivieren Mandel en Leie samenvloeien, blijft fietsers boeien voor een tochtje in de mooie natuur en het ontdekken van idyllische plekjes. Daarom organiseert Pasar Sint-Baafs-Vijve voor de 11de maal in die streek een fotozoektocht per fiets. Deelnemers volgen met een wegbeschrijving een parcours van ongeveer 25 km langs vooral landelijke wegen die verschillende Leiedorpjes aandoen. Tijdens de tocht trachten de deelnemers de 25 meegekregen foto's te lokaliseren en beantwoorden er telkens een vraag met gegevens die daar ter plaatse zijn te vinden. De vragen zijn gemakkelijk te beantwoorden maar het is wel op te letten voor mogelijke addertjes onder het gras. Wie het antwoordenblad terug indient neemt automatisch deel aan een prijskamp met mooie prijzen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 26 juni 2021 - 09:00 tem zondag 26 september 2021 - 23:45
Praktische info

 

Ga snel met een link naar:

Deelnemers bepalen zelf wanneer ze binnen de zoekperiode (3 maanden, de zomer lang) de tocht afleggen, of ze het in één of meerdere keren doen, en of ze het alleen of in groep doen. Zij kunnen het op eigen tempo afwerken en volop genieten van de mooie natuur en de contacten. Het parcours loopt in een lus met vertrek en aankomst op het kerkplein (parking tussen Leiestraat en Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve). Men kan echter gelijk waar op het parcours starten of eindigen.

Voor iedere inschrijving is er één genummerd antwoordblad die men alleen ofwel samen met anderen invult. Per gezin of samenwerkende groep kunnen ook verschillende deelnemers een eigen antwoordenblad aanvragen en invullen. Zelfs eenzelfde persoon kan meerdere deelnamebladen aanvragen en indienen, maar kan maar één prijs winnen per soort tocht (wandel- of fietstocht). 

Deelnemers verklaren zich bij inschrijving (vanaf de betaling) akkoord met het reglement. Het is dus van belang dat men dit reglement eens aandachtig leest voordat men inschrijft. Het reglement pagina 1 - pagina 2 kan je steeds hier op deze site vinden of je kan het afdrukken om mee te nemen tijdens de tocht.

Deze activiteit staat aangegeven dat ze coronaproof kan afgehandeld worden. De deelnemers, zowel ingeschrevenen als meezoekers, dienen zich te houden aan de dan geldende coronamaatregelen van overheden.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Kerkplein
Sint-Bavostraat 23, 8710 Sint-Baafs-Vijve
8710 Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke)

Deelname-informatie

Deelnemers
150 - 250
Deelnameprijs leden
€8.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 8.00
Deelnameinformatie

Inschrijven kan gedurende de hele zoekperiode (26 juni tot 26 september 2021) via een link op deze website van Pasar Sint-Baafs-Vijve. Vul het inschrijfformulier in en schrijf het deelnamebedrag over op de bankrekening BE13 7775 5183 9039 van Pasar Sint-Baafs-Vijve. Vanaf wanneer Pasar het bedrag heeft ontvangen (kan één tot drie dagen duren) worden alle nodige documenten per e-mail toegestuurd.

Iedereen kan deelnemen, best per fiets, maar kan ook te voet (ja, ieder jaar zijn er zo enkele). Iedereen kan individueel of in groep deelnemen. Men kan de tocht in éénmaal of in meerdere keren afwerken, op elk zelf gekozen tijdstip binnen de zoekperiode. Per inschrijving is er één deelnameformulier (meerdere aanvragen per deelnemer zijn mogelijk). 

Tijdens dezelfde zoekperiode loopt er ook een wandelzoektocht van ongeveer 5 km aan 6 euro. Wie ook daaraan deelneemt geniet van een korting van 2 euro en betaalt dus voor beide slechts 12 euro i.p.v. 14 euro.

Bijkomende regeling bij gesplitste combideelname: Wie aanvankelijk inschreef voor één soort zoektocht (wandel- of fietszoektocht) en achteraf nog wenst deel te nemen aan de andere soort tocht (fiets- of wandelzoektocht) kan er aan deelnemen met €2,00 korting. Daartoe vinkt men op het inschrijfformulier gewoon die andere soort tocht aan en bij de overschrijving via de bank trekt men zelf gewoon €2,00 af van het te betalen bedrag. Pasar zal bij ontvangst van het bedrag je vorige deelname verifiëren, de nodige documenten opmaken met hetzelfde deelnemingsnummer en je de documenten per mail doorsturen.

Al wie zijn antwoordenblad vóór 26 september 2021, 23u45, in de bus steekt bij Hubert Goemaere, Leiestraat 9, 8710 Sint-Baafs-Vijve of wie het blad tijdig per post opstuurt, neemt automatisch deel aan de wedstrijd voor waardevolle prijzen. De prijsuitdeling gaat door op zaterdag 16 oktober 2021 om 14 uur in zaal Den Aert te Sint-Baafs-Vijve. Hopelijk laten de coronaregels het toe om dit jaar de prijsuitreiking opnieuw te kunnen combineren met een presentatie van de juiste antwoorden op groot scherm en met uitleg door de zoektochtsamensteller. 

Contactpersoon

Contactpersoon
GOEMAERE Hubert
hubert.goemaere@telenet.be
0468105880
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!