Fietsdriedaagse in Mechelen en omgeving

van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus

Omwille van corona hebben we beslist om toch best in eigen land te blijven.

We fietsen een dag richting Boom, ( de Rupelstreek ) een dag richting Leuven ( de Dijleroute) en een dag richting Lier. ( de Netevalleiroute) Het zijn alle drie vlakke ritten van ongeveer 50 km die zowel voor fietsers met of zonder ondersteuning goed te doen zijn. Een heel mooie streek die prettig verrast vooral door de nabijheid van Dijle, Nete en Zenne en zijn mooie fietsbruggen (aan het Zennegat) die men recent aanlegde.

We doen op elke rit een cultureel bezoek. Museum Rupelklei in Boom, Belevingscentrum Rock  Werchter, Belevingscentrum 14-18 in Tildonk en de Zimmertoren met jubelklok en astronomische studio en de mooie nieuwe tentoonstellingsruimte in het nabijgelegen schippershuis staan op het programma. Zo snel als het aantal deelnemers gekend is probeer ik ook nog kaarten te krijgen voor " Het Kunstuur" Dit is het eerste expoconcept van de broers Bourlon in de H. Geestkapel in Mechelen . ( een licht en klankspel die ons anders naar schilderijen laat  kijken) Uiteraard bezoeken we ook de Romboutskathedraal in Mechelen en bewonderen de mooie pleintjes en gebouwen.

We verblijven in het vrij nieuwe 4 sterren hotel Van der Valk Mechelen, vlakbij de stad in de gebouwen van het vroegere stedelijke zwembad.

De prijs voor deze driedaagse is 270 euro per persoon in een tweepersoonskamer. Single kamer op aanvraag.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 20 augustus 2021 - 09:00
Praktische info

Inbegrepen in deze prijs: kamer en ontbijt, inkomgelden, gidsen, s'middags een lunch , welkom met koffie/thee en 3 mini koffiekoeken bij aankomst ........

Niet inbegrepen in deze prijs: avondmaal. Men vroeg in het hotel 37 euro voor een zeer eenvoudig drie gangen menu zonder keuze. We vonden het beter jullie vrij te laten: eten à la carte  ( heel goed en voor 37 euro en minder ook zijn er heel wat mogelijkheden ) Ofwel in de stad ( vlakbij ) ofwel eens in een Mac. Donalds naast het hotel. De keuze is aan jullie. Tafels kunnen in het hotel wel gereserveerd worden .Voor het vervoer zorgen jullie uiteraard zelf.

Bij minder dan 20 deelnemers gaat deze fietstocht niet door. Indien er familieleden of vrienden ( ook niet leden ) interesse tonen kunnen zij ook inschrijven aan dezelfde voorwaarden.

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 juni door middel van een storting van 100 euro per persoon op rekening van Pasar Lanaken.

BE 17 7845 3445 0121. Het resterend saldo van 170 euro per persoon dient gestort te worden voor 20  juli.

Contactpersoon :  gilberte.vanderhallen@telenet.be

of tel. 089/712057

Door de Covid regels moet u ook uw telefoonnummer meedelen bij inschrijving

 

 

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
van der valk hotel
Rode-Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen
2800 Mechelen

Deelname-informatie

Deelnemers
20 - 30
Deelnameprijs leden
€270.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 350.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Gilberte Vanderhallen
gilberte.vanderhallen@telenet.be
089/712057
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!