Fietsen in de ruime omgeving van Kampenhout

We fietsen over smalle verkeersarme asfalt- en betonwegen, een jaagpad, onverharde veldwegen en kiezelpaden. Onderweg is een leuke stopplaats voorzien. Lengte fietstocht 45 km.  

Op deze tocht passeren we verschillende bezienswaardigheden:  

  • Kasteel van Ribaucourt. Het kasteel dateert uit de 17de en 18de eeuw en werd verbouwd in de 19de eeuw. In 1944 werd de slag van Arnhem van hieruit geleid door generaal Dempsey, aanvoerder van het 2de Britse leger. Het kasteel telt meer dan 200 kamers. Het park is 90 ha groot, waarvan 7 ha vijvers..  
  • Het omwalde Laathof. Een gesloten hoeve met gebouwen uit de 18de - 19de eeuw, gegroepeerd rondom een ruime geplaveide binnenplaats en omringd door een met bomen omzoomde watergracht.  
  • Sas van Tildonk en Cafe Maritime. De Leuvense vaart werd in 1750 gegraven en had 3 sluizen in Kampenhout, Mechelen en het Zennegat. Deze 3 sluizen konden het hoogteverschil van 14 m tussen Leuven en het Zennegat niet aan en daarom werden er tussen 1760 en 1763 sluizen bijgebouwd. Tildonk, Boortmeerbeek en Battel. Aan het sas van Tildonk kwam in 1772 een sashuis bij dat zowel woning als herberg was. In de kelder was een stal voor trekpaarden die de schepen vanop het jaagpad trokken. Nu is er het Cafe Maritime.  
  • Heersermolen. Uit de 18de eeuw en samen met het hoevecomplex beschermd als monument en dorpszicht.  
  • Kasteel van Milder. Het kasteel werd in 1823 opgericht. Het is omringd door een ruim park met enkele zeldzame oude boomsoorten. De oude hoeve langs de dubbele platanendreef werd in 1990 omgevormd tot cafetaria van het golfterrein van 50 ha.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 8 april 2018 - 14:00
Praktische info

We fietsen over smalle verkeersarme asfalt- en betonwegen, een jaagpad, onverharde veldwegen en kiezelpaden. Onderweg is een leuke stopplaats voorzien.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
OL-Vrouw kerk
Dorpsstraat 1
1910 Kampenhout

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameinformatie

Iedereen is van harte welkom en deelname is voor iedereen gratis, maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

Contactpersoon

Contactpersoon
Rudy Liekens
PasarSKW@gmail.com
04 76 34 28 25
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!