Fietsen in de vallei van de Aa

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Voor wie van de Kempen (afgeleid van het Latijnse Campiniae = hovenland) houdt en van fietsen, is deze 40 km- lange route een aanrader. We fietsen voornamelijk door de vallei van de Aa. Deze ontspringt in Oud- Turnhout en vloeit vandaar in zuidwestelijke richting.

De route leidt ons door nagenoeg nog ongerepte delen van de oorspronkelijke biotopen van de  Kempen. Heide met haar duinen en vennen en die van de vroegere vloeibeemden met hun houtwallen, langs de Aa en de beken die erin uitmonden.

Onze fietstocht vertrekt in Herenthals. We rijden  We fietsen over autoluwe en autovrije wegen, af en toe eens onverhard, over het grondgebied van de gemeentes Gierle, Lille, Poederlee en Vorselaar.

We komen de volgende bezienswaardigheden tegen:

  • De watermolen van Tielen:  Deze imposante watermolen dateert uit 1681. We hebben hier te maken met een onderslagmolen(water stroomt langs de onderkant van het rad).  Het waterrad is volledig in staal.
  • Kasteel de Borrekens in Vorselaar:  Omschreven als de mooiste waterburcht van de Kempen. Het kasteel werd omstreeks 1270 gebouwd door de ridders van Rotselaar en bestaat uit witte zandsteen afkomstig van Grimbergen. Is nu een  privéwoning.

 

  • Fietsen
  • Week van de vrije tijd
  • Actief
Herentals

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Sport Vlaanderen Herentals
Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
België

beginuur
14h00
aantal deelnemers
3-50
niet-leden: €1.00
nuttige informatie voor deelnemers
  • Deelname is gratis voor leden van Pasar Nationaal.
  • Iedereen is verzekerd tijdens deze fietstocht maar aan de niet-leden vragen we 1 € als deelname in de onkosten.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer