Fietsen tussen Leie en Schelde

Deze dag maken we een rit in het zuiden van Oost-Vlaanderen. We blijven boven de Vlaamse Ardennen en vertrekken op de Tiegemberg in Anzegem.  Het is duidelijk dat het parcours licht glooiiend zal zijn.
Via Ingooigem en Vichte bereiken we Harelbeke waar we een bochtje maken rond de Gavers, het provinciedomein aldaar. We volgen daarbij een eindje de Gaverbeek (denk aan de paardenraces) en gaan er een paar keer over.  
Na onze tocht rond de Gavers, trekken we naar het kanaal Kortrijk - Bossuit welke eigenlijk door heel de tocht een leidraad zal worden.  We volgen dit kanaal zuidwaarts en maken een uitstapje langs de gehuchten Elewijt, Spiere en Herlekijn, charmante met een naam die tot de verbeelding spreekt.
In Spiere komen we aan L'Escaut (de Schelde) want we zitten nu op de taalgrens waarmee we flirten langs Bossuit en Avelgem.  We verlaten de Schelde en langs Waarmande fietsen we terug naar onze parking op de Tiegemberg.    

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 17 augustus 2024 - 10:00
Praktische info

We vertrekken om 10 uur op de parking op de Tiegemberg: Tiegemberg 8, 857 Azegem.  De tocht is ongeveer 65 km.

Reisweg: E 17 richting Gent. Afrit 5 en links over de autostrade: Anzegemseweg.  Deze baan wordt verder de Grote Leiestraat.
Aan het ronde punt: rechtdoor: Kerkstraat.  We komen in het centrum van Anzegem. Op het eind van de straat links: Berglaan.  Over het spoor de 3° links: Tiegemberg.  Wat verder is de parking op de linker kant.  

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Parking Tiegemberg
Tiegemberg 8 8570 Anzegem
8570 Anzegem

Deelname-informatie

Deelnemers
2 - 50
Deelnameprijs leden
€1.50
Deelnameprijs niet-leden
€ 3.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Daniël Van Der Straeten en Liliane De Vuyst
lilianedevuyst@telenet.be
0498 480673
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!