Fietstocht van Alken naar Wilderen

Op 2 wielen van Cristal Alken naar Kanunnik Wilderen. Vanuit Alken, waar Cristal Alken sinds 1928 wordt gebrouwen, fietsen we richting Kortenbos en vervolgens doorheen het natuur-en overstromingsgebied van Bernissen. Even verder steken we de Hasseltse steenweg over, naar Nieuwenhoven en doorheen Bornedries richting Metseren (kasteel Spinveld) en zetten richting Duras onze tocht verder naar de brouwerij Wilderen. Even verpozen. De oudste delen van de hoeve gaan we terug naar 1665, in 1773 werd deze uitgebreid met een grote vakwerkschuur.Toen was er al een klein hoeve brouwerij. Begin 20 ste eeuw werd alles verboud. Het poortgebouw is van de 17 de eeuw en het woonhuis is van 1912. Vanaf 1890 begon men met een landbouwstokerij en de alcohol van 90° werd verkocht aan de jeneverstokerijen in gans België. In 2007 kochten Mike Janssen en Roniek van Bree de haspengouwse boerdeij en gebouwen en restaureerden de gebouwen. In 2011 werd deze brouwerij operationeel. Na de pauze vertrekken we terug richting Sint-Truiden, langs de oude spoorlijn naar Terbiest en Bernissen naar Kortenbos. Nog even door trappen en we zijn terug aan ons vertrek.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 12 mei 2019 - 14:00
Praktische info

Inschrijven terplaatse.    Afstand ongeveer 33,5 km.    Vertrek Sint-Jorisheem te Sint-Joris  Alken.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Alken - Sint-Joris
GC Sint Jorisheem
3570 Alken

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 25
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.50

Contactpersoon

Contactpersoon
Hermans Jos
h.jos124@gmail.com
0471/629630
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!