"Pak je Tijd Plekje, Pasar Turnhout"

Pasar lanceert dit jaar de campagne Pak je tijd-plekje, omdat het belangrijk is regelmatig je batterijen op te laden. Dat  moet je natuurlijk érgens doen, op een mooie plek, een plek die je tot rust brengt, energie geeft, verwondert of charmeert. Een bankje in de stad misschien, of een stuk heide in je buurt.

Meerdere afdelingen van Pasar gaan op zoek naar hun beste Pak je tijd-plekjes in heel Vlaanderen. Zij nodigen graag iedereen uit om hun Pak je tijd-plekje te ontdekken. Zo willen we ook mensen inspireren om regelmatig buitenshuis ontspanning op te zoeken.

Pasar Turnhout heeft de jachthaven van Turnhout uitgekozen als "Pak je Tijd Plekje 2018".

De jachthaven is een van de grootste troeven van Turnhout. Een mooiere plaats waar stad, water en natuur elkaar raken, is er niet.
Het is gelegen aan Brug 2 aan de Nieuwe Kaai in Turnhout naast het kanaal Dessel-Schoten. Het kanaal werd in 1846 gegraven tussen Dessel en Turnhout en eindigde bij de zogenaamde Oud Kom aan brug 1 aan de Elisabethlei in Turnhout. Pas 17 jaar later werd het kanaal doorgetrokken tot Schoten en verbonden met Antwerpen en ontstond de zogenaamde Nieuwe Kom.

Deze tweede binnenhaven ontstond bij de verlenging naar Schoten, aangelegd in de periode 1863-1874. De oorspronkelijke brug werd vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. De huidige ophaalbrug dateert uit het derde kwart van de 20ste eeuw.

Hier ontmoeten de Oude en de Nieuwe Kaai elkaar. Hier stonden overwegend kleine banale huizen uit de 20ste eeuw voornamelijk handelsruimtes en kleinschalige bedrijfsgebouwen met uitzondering van het nabijgelegen deegwarenfabriek "Anco".

In 2006 startte men met de renovatie. Het Nieuwe Kaaiproject is een uniek staaltje van stadsrenovatie. De zware industrie en de typische arbeiderswoningen werden vervangen door aantrekkelijke woongelegenheden met winkelruimten in de buurt. Aan de verloederde kanaaloever verscheen
een moderne jachthaven. Op de kade is het nu rustig toeven met uitzicht over de haven. Bankjes aan het water, gezellige terrasjes aan de kade, een ligweide, water en bomen om naar te turen.

In deze buurt word je helemaal zen aan het water.

Om 14u wordt dit uniek Turnhouts plekje officieel als Pak je Tijd plekje opengesteld.

 

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 1 juni 2018 - 00:00 tem donderdag 27 september 2018 - 00:00
Praktische info
 • Tussen 1 juni en 30 september wandel of fiets je in de prachtige omgeving van de jachthaven van Turnhout. 
 • Het is een plaats waar je op eender welk moment tot rust kan komen. 
 • Wandelen, fietsen, een drankje of een hapje
  Alles is mogelijk in de jachthaven van Turnhout
 • Op 1 juli organiseert Pasar Turnhout vanaf het Pak je Tijd Plekje een schitterende fietstocht naar de Blakheide, een prachtig natuurgebied in Beerse.
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Jachthaven Taxandria
Nieuwe Kaai -
2300 Turnhout

Deelname-informatie

Deelnameinformatie

 

Contactpersoon

Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!