Pallieteren in en rond Lier

Vandaag ontdekken we hoe waterrijk de stad Lier wel is.  Lier ligt aan de samenloop van de Grote Nete vanuit het oosten, en de Kleine Nete vanuit het noorden.  Zoals Felix Timmermans het poëtisch stelde: "Waar de 3 kronkelende Nethen een zilveren knoop leggen".  Stroomafwaarts vanaf  Lier is het gewoon Nete of ook Benedennete, welke dan verderop, in samenvloeiing met de Dijle, de Rupel vormt en zo naar de Schelde trekt.  Er is ook nog het Netekanaal welke het Albertkanaal (bij Viersel) verbindt met de Schelde in Wintam.  Op dit kanaal bevinden zich talrijke jachthavens en watersportclubs.

Wij volgen, in aangepaste versie, de fietslus "Pallieteren langs de Nete" waarbij natuur en cultureel erfgoed van Lier en omgeving sterk benadrukt worden. Je zal ontdekken dat Lier een hoog prentkaartgehalte heeft.  In de regio ontdekken we een Pallandiaanse villa, oude herenhoeves, fraaie kasteeldomeinen en fietsen we o.a. door Gestel, één van de mooiste dorpen in de provincie Antwerpen. Dit gehucht is trouwens ook één van de negen stiltegebieden van België. We fietsen vooral op de kronkelende dijken van alle vernoemde rivieren. 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 16 september 2018 - 10:00
Praktische info

Afstand + 60 km

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats

G. Van Der Lindenstraat
2570 Duffel

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00

Contactpersoon

Contactpersoon
ERIC VAN PUYVELDE
e.vanpuyvelde@skynet.be
0471/24 20 32
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!