Rustige Fietstocht door de Limburgse Kempen

Over autoluwe en autovrije wegen verken je een stukje van de Limburgse Kempen. Meer bepaald de mijnstreek, de omgeving tussen Zolder, Houthalen en Genk. Onderweg is een leuke stopplaats voorzien om gezamenlijk onze zelf meegebracht picknick te nuttigen.

Tijdens deze tocht rij je langs en door verschillende natuurgebieden en bezienswaardigheden :

 • Tenhaagdoornheide is de naam van een Vlaams Natuurreservaat dat zich bevindt in Houthalen. Het gebied, dat ongeveer 360 ha groot is, bevat heide, bossen, en stuifzanden, en is gelegen op het Kempens Plateau. De hoogte ervan overstijgt de 75 meter.
 • Het Wik is de naam van een natuurgebied in het oosten van Bokrijk en heeft een opper-vlakte van 110 ha. Het gebied kent een grote afwisseling: vijvers, elzenbroekbossen, venige berkenbossen, gagelstruwelen en dergelijke.
 • De Platwijers is een natuurreservaat binnen het Vijvergebied Midden-Limburg. Het gebied is ongeveer 100 ha groot en het bestaat uit visvijvers en weilanden.
 • Het Provinciaal Domein Bokrijk is een 550 hectare groot domein, gelegen in de gemeente Genk. Het is bekend om zijn openluchtmuseum, arboretum en openluchtspeeltuin.
 • Het Kasteel van Kiewit is een neoclassicistisch herenhuis, gebouwd in de 2de helft van de 19de eeuw. Oorspronkelijk  was dit een landgoed met enkele kleine boerderijen. Het domein met herenhuis werd in 1953 gekocht door de gemeente Hasselt, en deze verhuurde het tot 1970 aan het  bisdom, wat er een bezinningscentrum had. Van 1970 tot ‘74 werd het betrokken door de zusters Trappistinnen. Hierna werd het omgevormd tot openbaar park met onder meer een kinderboerderij, en in 1976 werd het opengesteld voor het publiek.
 • De Abdij van Herkenrode, een voormalig klooster voor cisterciënzerinnen met abdijhoeve en bedrijfsgebouwen, is gelegen op de zuidelijke Demeroever in Kuringen, een deelgemeente van Hasselt. Het geheel is gelegen te midden van een sinds 1974 beschermd bos- en landbouwlandschap, en toegankelijk langsheen twee dreven.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 25 augustus 2019 - 10:00
Praktische info
 • Lengte van de tocht is ±75 km.
 • We vertrekken om 10h00 stipt op de parking van domein Bovy, Galgeneinde 22 te 3550 Heusden-Zolder. Terug rond 17h30.
 • Iedereen is van harte welkom maar niet-leden betalen 1€ verzekering.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Parking van Domein Bovy
Galgeneinde 22
3550 Heusden-Zolder

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

Iedereen is van harte welkom, zowel leden als niet-leden.

Aan de niet-leden vragen we een bijdrage van 1 €, tergemoedkoming van de bijkomende verzekering die voor hen afgesloten wordt;

Contactpersonen

Contactpersoon
Rudy Liekens
Rudy.liekens@gmail.com
0476 342 825
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Simonne Geens
Simonne.Geens@telenet.be
0474 528 989

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!