Rustige fietstocht door Oost Zeeuws-Vlaanderen

Deze 75 km lange fietstocht situeert zich rondom de eeuwenoude vestingstad Hulst in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Het is de meest Vlaamse vestingstad van Nederland. Het is Zeeuws Vlaanderen op zijn best. Het Zeeuwse stukje van Vlaanderen, waar de tradities van twee landen tezamen komen. Maar waar ook door beide landen hard gestreden is om de heerschappij over het gebied. Zo hard dat de Hulstenaren in de loop der eeuwen hun stad hebben omgebouwd tot een ware vesting. Een vesting die nog geheel intact is, in al zijn glorie te bewonderen!

We rijden langs de grootste brakwaterwildernis van Europa 'Het Verdronken Land van Saeftinghe'. Dit uitgestrekt schorgebied in de Westerschelde is een menggebied van zeewater en rivierwater. Het water dat met vloed de schorgeulen binnenstroomt is dus brak. Met zijn 3.200 ha is het één van de belangrijkste en grootste schorgebieden van Nederland.

Ook fietsen we  langs de oevers van het natuurgebied De Vogel nabij Hengstdijk en het zoetwatermoerasgebied van het landgoed Het Groot Eiland. Verder komen we ook door één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen: het Stropersbos. Dit bos is een niet te missen natuurparel met zijn statige dreven, waardevolle elzenbroekbossen, open plekken met heide en zijn grote grazers! Samen met de aanpalende groengebieden vormt het Stropersbos één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen. Tal van wandel- en fietsmogelijkheden laten de bezoekers kennismaken met het Stropersbos

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 22 augustus 2021 - 10:00
Praktische info
  • Lengte :  75 km over overwegend rustige wegen
  • Vertrek :  Parking Havenfort te Hulst (Nederland) om 10h00 stipt. Terug omstreeks 17h30
  • GPS-coördinaten Parking : N51° 16' 37.6" - E04° 02' 57.1" ofwel  51° 16.627N  -  4° 2.952' O
  • Deelname : is gratis voor leden van Pasar Nationaal, niet leden betalen 1 € als bijdrage voor de verzekering.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Nederland

Deelname-informatie

Deelnemers
3 - 25
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Rudy Liekens
PasarSKW@gmail.com
0476 342 825
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!