WLL 2021 - Op de pedalen door het vochtige Haspengouw - 8-9-10 september

Onze fietstocht start onder de poort van de abdijsite Herkenrode.

Niet ver hier vandaan zetten we onze fiets reeds aan de kant om de prachtige kruidentuin  te bezoeken. Een tuin met meer dan  400 soorten kruiden en kruidachtigen.

Via een zandweg, langs de oever van de Demer, komen we terecht in een uniek stukje Provence in Limburg: De Lavendeltuin van Stokrooi. Hier bezoeken we de lavendelvelden en proeven we van een lekkernij.

We steken  het kanaal over en fietsen tot in Viversel waar we weer de brug over steken. Hier is het opletten geblazen: we bevinden ons even in een industriegebied met vrachtvervoer!

Niet ver fietsen over deze drukke weg duiken we de natuur in.
Het is zalig fietsen in de vallei van de Demer. Via het unieke stukje natuur ‘het Schulensbroeke  belanden we aan het meer van Schulen. Deze plek is  zeker een pauze waard.

Via het gezellige Halen, gekend om “de slag van de zilverenhelmen” komen we in Herk de Stad terecht. Toerisme Herk de Stad, gelegen in het Olmenpark, trakteert ons met een plaatselijk borreltje ‘krikskevuur‘ genaamd. Deze sterke drank wordt gemaakt van krieken uit de streek.

De tocht gaat verder door het  Zusterkloosterbos en de bossen van Herkenrode  naar Kermt en dan zijn we bijna terug op onze startplaats.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
woensdag 8 september 2021 - 10:00 tem vrijdag 10 september 2021 - 14:00
Praktische info

Info: Zowel op woensdag, dondedag als vrijdag vertrek telkens van 10-14 u aan het Poortgebouw van Herkenrode (Pasar-stand). Vooraf inschrijven verplicht (uiterlijk 5/9/21) omwille van corona-maatregelen en toegang tot allerlei bezienswaardigheden onderweg.

Afstand: 47 km

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3500 Hasselt

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€7.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 8.00
Deelnameinformatie

ledenprijs op vertoon van PasarPas

Contactpersoon

Contactpersoon
Marina Smolders
marina.smolders@gmail.com
0484 98 02 97
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!