Wonderlijk Lekkere Proevertjesfietstocht

Trappen en Proeven tijdens de Proevertjesfietstocht van Pasar.

Een Achel Blond/Bruin van ’t vat’ bij de Achelse Kluis zit zeker tussen de proevertjes. Nieuw is dat er dit jaar ook een wijntje kan geproefd worden, gemaakt door een Achelaar onder het label Vinadis. Een soepje bij aspergeboerderij Beliën, het Mulkerijsje, een Catharinadalkaasje, een borreltje van Blauwe bessen Janssen en een ijsjesverrassing van Gelateria Mamamia vervolledigen ons lijstje. Ook nieuw tijdens deze editie is dat plantenkwekerij Plantsoen een fijne moederkesdagattentie schenkt als laatste ‘proevertje’. De toer is ongeveer 25 km lang en het vertrek en aankomst is aan de tent van de Meifeesten in de Molenstraat. De Chiro houdt er zijn gezinsdag en zal je graag een pintje tappen of een stukje vlaai bij de koffie verkopen. Zoals ieder jaar is de opbrengst voor het goede doel en dit jaar hebben we gedacht aan de St Vincentiusvereniging van Hamont-Achel en de Patiëntenvereniging NET&MEN-kanker vzw. De voorzitter van Pasar Kortessem, onze goede Pasarvriend Jo Lambrechts, is getroffen door deze ongeneeslijke ziekte. Spijts deze zeer zeldzame en moeilijk te behandelen aandoening zet hij zich binnen de vereniging toch nog in om vooral in Limburg de ziekenhuizen van sensibiliserende info te voorzien. Hij schrijft hierover ook in kranten en tijdschriften en houdt er, als zijn gezondheidstoestand het toelaat, ook lezingen over.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 14 mei 2023 - 10:00
Praktische info

Vrij vertrek: tussen 10 en 14u30

Locatie: aan het jeugdheem in de Molenstraat, 3930 Hamont

Het laatste proevertje wordt gegeven om 17.00 uur.

Aankomen kan tot 17.30 uur maar om organisatorische redenen stopt de Chiro met tappen om 17.00 uur.

Moederkesdag een lekkere invulling geven kan met Pasar Hamont-Achel en je steunt de Chiro, St Vincentius en NET&MEN kanker vzw.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Jeugdheem
Molenstraat 32
3930 Hamont-Achel

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€7.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 8.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Toon Duisters
antoon.duisters@telenet.be
0477 79 16 14
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!