Zomer-, Foto-, Fietszoektocht in de Mandel- en Leiestreek

8ste Zomer-, Foto- Fietszoektocht 2018 "Tussen Mandel en Leie"

Zie verder voor meer informatie over de tocht, de wedstrijd en inschrijfmogelijkheden.  Maak in volledige vrijheid tussen 23/06/2018 en 26/08/2018 een fietstochtje van 25 km. Zoek intussen de 25 plaatsen die je dient te herkennen van 25 foto's en beantwoord er telkens, met gegevens die ter plaatse zijn te vinden, schriftelijk een vraag. Hieraan is een wedstrijd/prijskamp verbonden met een 50-tal mooie prijzen. Volg de tocht, met een wegbeschrijving, op eigen tempo, op rustige wegen, doorheen de typische Mandel- en Leiedorpen: Sint-Baafs-Vijve, Wielsbeke en Oostrozebeke.

Geniet van de fietstocht, de competitie, het denkwerk, de contacten en de mooie streek.

Download hier de Geldige antwoorden.

Download hier het Alfabetisch Algemeen Klassement blad 1
Download hier het Alfabetisch Algemeen Klassement blad 2

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 23 juni 2018 - 08:00 tem zondag 26 augustus 2018 - 23:45
Praktische info

Fietsafstand: 25 km.

Fiets de tocht volgens de meegekregen wegbeschrijving (bevat geen opzettelijk opgestelde misleidingen). Zo fiets je op rustige, verkeersarme, maar verharde wegen doorheen de landelijke Mandel- en Leiestreek. Onderweg zijn verschillende verpozingsmogelijkheden. De tocht brengt je wel doorheen 3 dorpscentra, namelijk Sint-Baafs-Vijve, Wielsbeke en Oostrozebeke, met start en aankomst op het vernieuwd dorpsplein (veel parkeerruimte) aan de Sint-Bavokerk in de Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve. Men kan echter gelijk waar in het parcours de tocht aanvatten, beëindigen of onderbreken.

Wanneer? 

De zoektochtperiode loopt van zaterdag 23 juni tot en met 26 augustus 2018. Je kan dus binnen die periode vrij kiezen op welke dag(en) je de tocht aflegt. Zo kan je rekening houden met de weersomstandigheden of met jouw beschikbare vrije dag(en) en eventueel die van familie of vrienden.  Gevorderde zoektochters kunnen de tocht gerust afleggen op één dag, maar iedereen kan de tocht opsplitsen in 2 of meerdere namiddagen of avonden. Je bent dus volledig vrij in het kiezen van dag, aantal keer en of je al dan niet samen met familie of vrienden de tocht aflegt.

Wat? 

Bij de inschrijving ontvangt men een deelnemersblad, een reglement en een antwoordenblad. Het deelnemersblad bevat de wegbeschriijving, 25 foto's en 25 vragen/opdrachten. Enkel het origineel antwoordenblad, door de organisator aangevuld met adresgegevens en uniek deelnemingsnummer, kan ingediend worden voor deelname aan de prijskamp (zie de voorwaarden bepaald in het reglement).  

Hoe? 

Leg de tocht aandachtig en op eigen tempo af, want onderweg moet je de plaatsen of voorwerpen herkennen van de foto's. De foto's staan echter niet in chronologische volgorde met het af te leggen parcours, maar willekeurig verspreid over het hele parcours. Op de wegbeschrijving zie je enkele straten aangeduid waar je niet moet zoeken omdat die te druk of te gevaarlijk zijn. Op ieder te vinden plaats/voorwerp (25) is er één opdracht (zie de vraag met het nummer dat correspondeert met dit van de foto), de ene al wat makkelijker dan de andere. De vragen zijn wel altijd op te lossen met gegevens die ter plaatse zijn te vinden (geen opzoekwerk in boeken of internet). Meer details vind je in het reglement. Antwoord echter niet overhaast, lees de vragen aandachtig en gebruik je gezond verstand. Zo wordt deze zoektocht voor jou een aangename en nuttige vrijetijdsbesteding.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Dorpsplein aan de Sint-Bavokerk (parking)
Sint-Bavostraat
8710 Sint-Baafs-Vijve

Deelname-informatie

Deelnemers
200 - 300
Deelnameprijs leden
€8.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 8.00
Deelnameinformatie

Wie kan deelnemen? Al wie kan fietsen of mee kan op de fiets kan deelnemen: gevorderde en nieuwe zoektochters, alleen of in groep (gezin, vriendengroep, ...) en zelfs mensen die de met zorg uitgestippelde tocht louter afleggen als toeristische of recreatieve rit zonder deelname aan de wedstrijd. De nodige documenten bekomt men na inschrijving (zie verder). Dit kan ten vroegste vanaf 23/06/2018.

Hoe deelnemen aan de wedstrijd? Al wie zijn antwoordblad indient vóór 26 augustus 2018 om 23u45 neemt deel aan de wedstrijd/prijskamp. Er zijn ongeveer 50 prijzen te winnen, waaronder 3 hoofdprijzen (reischeques), keuzeprijzen en troostprijzen. De troostprijzen zijn voor ieder 25ste (25, 50, 75, 100, 125, ...) in het klassement. Zo kan eender wie bij de prijswinnaars horen. De prijzen worden uitgereikt op een speciale bijeenkomst op zaterdagnamiddag 15/09/18. Later verneem je meer op de apart aangekondigde activiteit.

Hoe inschrijven ?

Er zijn twee mogelijkheden:

 • Eerste mogelijkheid: Dit is zoals vorige jaren. Bied je ten vroegste vanaf zaterdag 23/06/2018 aan bij Hubert Goemaere, Leiestraat 9, 8710 Sint-Baafs-Vijve. Na cash betaling van je deelnamebedrag ontvang je onmiddellijk alle nodige documenten. Houd er wel rekening mee dat het kan gebeuren dat er niemand thuis is. Best kom je bijvoorbeeld een dag eerder inschrijven. Zo kan je de documenten al eens instuderen;
 • Tweede mogelijkheid: Nieuw is de mogelijkheid om per e-mail je documenten aan te vragen. Stuur een e-mail naar Hubert Goemaere nadat je het hebt aangevuld met je naam, voornaam, adres, huisnr., gemeente en best ook een telefoon- of Gsm-nummer. Daarna wordt eerst het Reglement van de zoektocht aan jou ter inzage doorgemaild. Na lezing en akkoord kan je de deelnameprijs (8 euro) overschrijven aan Pasar (hoe, vind je in de mail). Van zodra Pasar het bedrag ontvangen heeft worden het deelnemingsblad (opdrachten en wegbeschrijving) en het genummerd antwoordblad aan jou doorgemaild en kan je starten met de zoektocht. Bemerk dat deze procedure een drie- à viertal dagen kan duren. Vraag dus tijdig je formulier aan. Je kan eventueel voor verschillende personen tegelijk deelnamen aanvragen, maar noteer dan van iedere deelnemer dezelfde gevraagde gegevens + eventueel hun persoonlijk e-mailadres. De formulieren worden immers met die e-mailadressen toegestuurd.

Wijzigingen aan parcours of opdrachten:

 • ​Er zijn GEEN wijzigingen aan parcours;
 • Er zijn TWEE wijzigingen aan opdrachten:

  1

  Vraag 22 wordt aangevuld met één woord om jullie zoekwerk te verlichten en om misverstanden te voorkomen. Pas de vraag als volgt aan:
  "Welk kleur hebben de met glas beschermde witte letters van 'n woord als je die anders schikt?".

  2

  Foto 12 is minder herkenbaar geworden doordat een toeristische dienst een bijkomend routebordje heeft bevestigd aan het paaltje dat zichtbaar is op de foto. Volgens de nieuwe gegevens ter plaatse zouden er nu op de foto 3 bordjes te zien zijn in plaats van 2.

   

Contactpersoon

Contactpersoon
Hubert Goemaere
hubert.goemaere@telenet.be
056 60 65 59
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!